PRIČARAJMO NASMEH

FOTO: 500 morskih nasmehov

V letu, ko Tuš praznuje 30 let podjetja, bodo na morje odpeljali 500 otrok; prva skupina je že na Debelem rtiču, med havajsko zabavo jih je obiskal Nipke.
Fotografija: Četrtek je bil na Debelem rtiču v znamenju Havajev.
Odpri galerijo
Četrtek je bil na Debelem rtiču v znamenju Havajev.

Z dobrodelnim projektom Pričarajmo nasmeh bo Tuš, ki letos praznuje 30 let od odprtja prve trgovine, letos ponovno polepšal počitnice 500 otrokom iz vse Slovenije. Projekt traja že 17 let, v tem času pa se bo nabralo za 8600 nasmehov. Dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije zagotavlja lepše in bolj kakovostne počitnice, na katerih mnogi prvič vidijo morje.

Za zabavo je poskrbel Nipke.
Za zabavo je poskrbel Nipke.
»Petsto otrok, razdeljenih v pet skupin, vsako leto v času šolskih počitnic letuje na Debelem rtiču ter doživi nepozabne počitnice v krogu vrstnikov iz vse Slovenije. Projekt, ki traja že od leta 2002, z aktivnostmi, angažiranjem in srčnostjo vseh sodelujočih doseže svoj pravi namen,« pravijo v Tušu, kjer so v 30 letih obstoja podjetja izpeljali že mnogo odmevnih dobrodelnih projektov. A prav Pričarajmo nasmeh je tisti, ki vsa leta ponuja enega najlepših zgledov pomoči tistim, ki jo potrebujejo v najobčutljivejšem življenjskem obdobju. Otroke vsako leto na podlagi objektivnih meril izbere partner projekta Rdeči križ Slovenije, ki mu pomagajo centri za socialno delo, socialne službe na osnovnih šolah in območna združenja Rdečega križa.


Tudi slikali so.
Tudi slikali so.
»Statistika pravi, da pod pragom revščine v Sloveniji živi vsak osmi prebivalec. Žal tudi vsak deveti otrok. V Rdečem križu Slovenije smo neizmerno hvaležni Tušu, ker že sedemnajst let na otroške obraze čara nasmehe, ker mu je mar. Počitnice ob morju so pri nas nekaj najbolj običajnega, ampak mnogim ostajajo cenovno nedosegljive. V Rdečem križu Slovenije si želimo, da bi Tuš dobil vsaj nekaj posnemovalcev. Ker si takšne nasmehe zaslužijo prav vsi otroci,« pravi predsednica Rdečega križa Slovenije Vesna Mikuž.

Počitniceee
Počitniceee
Na Debelem rtiču bodo otroci spoznavali nove prijatelje, uživali v kopanju in družabnih igrah, se ukvarjali s športom in izražali ustvarjalnost. Prva skupina otrok, ki tam letuje v teh dneh – 146 jih je, prihaja iz Prekmurja, Štajerske in Koroške, s Tušem in Rdečim križem Slovenije pa je pripravila pravi počitniški havajski dan. »Vsako leto otrokom na tem čudovitem koščku slovenske obale pripravimo presenečenje. Zabavali so se ob havajskih družabnih igrah, kot sta ples limbo in vrtenje hulahupa, izdelovali so ogrlice in ustvarjali velike slike, za konec pa so nam zaplesali plese, ki so se jih naučili s plesno učiteljico,« opisuje dogajanje vodja projekta Pričarajmo nasmeh v Tušu Anja Marjetič. Poskrbeli so tudi za presenečenje: »Priljubljeni slovenski raper Nipke je bil zares prava popestritev, mnogi otroci njegovo glasbeno zvrst in pesmi naravnost obožujejo.«

Kdo dlje vrti hulahup?
Kdo dlje vrti hulahup?
Program, ki ga pripravijo, vključuje ustvarjalne, športne, izobraževalne, kreativne in zabavne aktivnosti. Poskrbeli so za igre na bazenu, izdelovanje razglednic, vodne in štafetne igre, turnir v kegljanju, plesno delavnico, izlet z ladjico v Koper, ob koncih dneva pa plesni, pevski in kino večeri. »Otroci so vključeni v plavalni tečaj, tako da uživajo v vodi in nadgrajujejo plavalne veščine. Pridobljeno plavalno znanje se nam zdi ena ključnih vsebin projekta, v tokratni skupini je kar tretjina neplavalcev,« poudarjajo v Tušu in dodajajo, da se bodo v nadaljevanju poletja na enotedenske počitnice odpravili še otroci iz preostalih slovenskih regij.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije