EVROPSKE VOLITVE 2019

Erjavec k sebi vabi znanega Slovenca

V stranki podaljšali rok za evidentiranje kandidatov.
Fotografija: Predsednik Desusa Karl Erjavec. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Predsednik Desusa Karl Erjavec. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Predsednik Desusa Karl Erjavec je potrdil, da se stranka pogovarja z evroposlancem Igorjem Šoltesom (Zeleni) o skupnem nastopu na evropskih volitvah 26. maja. »Pogovarjamo se in ga vabimo, da se nam pridruži,« je pojasnil Erjavec, v Šoltesovi pisarni pa pravijo, da morebitnega sodelovanja ali povezovanja pred volitvami ne izključujejo.

Slovenski poslanec v Evropskem parlamentu Igor Šoltes. FOTO: Jure Eržen, Delo
Slovenski poslanec v Evropskem parlamentu Igor Šoltes. FOTO: Jure Eržen, Delo
Mediji so v zadnjih dneh ugibali, da bo Šoltes, ki je trenutno brez stranke in napoveduje, da bo prihodnji teden začel zbirati potrebnih 3000 podpisov za svojo kandidaturo na evropskih volitvah, morda nastopil na listi Desusa ali pa bo kandidiral z njegovo podporo, kar bi pomenilo, da ta stranka ne bi imela svoje liste.

»Naša stranka kot članica Evropske demokratske stranke gre s svojo listo kandidatov in kandidatk na evropske volitve,« je zatrdil Erjavec. Dodal je, da postopki evidentiranja kandidatov za evropske volitve v stranki še tečejo.

Vajgl bo počel še kaj drugega

Za najverjetnejšega nosilca liste Desusa je do pred kratkim veljal evroposlanec Ivo Vajgl (Alde/Desus), ki pa se je prejšnji teden odločil, da po dveh zaporednih mandatih v Evropskem parlamentu ne bo več kandidiral. Šestinsedemdesetletni evropski poslanec, ki je bil v Evropski parlament prvič izvoljen leta 2009 na listi stranke Zares, drugič pa leta 2014 na listi Desusa, je pojasnil, da se bo v življenju posvetil še drugim stvarem.

V stranki so zato podaljšali rok za evidentiranje kandidatov in kandidatk za nastop na evropskih volitvah do 10. marca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije