Erdogan migrantom na široko odprl vrata: to sporoča slovenska policija

Po besedah turškega predsednika se je na mejah Turčije z državami EU od petka nakopičilo 18.000 migrantov, danes bi njihovo število lahko doseglo že 30.000.
Fotografija: Prihod beguncev na Šentilj, 16. februarja 2016. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Prihod beguncev na Šentilj, 16. februarja 2016. FOTO: Blaž Samec, Delo

Če bi prišlo do sprememb v migracijah, bo policija temu prilagodila svoje delo, so ob napovedi Turčije, da bodo migrantom na njihovem ozemlju pustili potovati proti Evropo, so zagotovili na policiji. Turški predsednik Redžep Tajip Erdogan je danes odločitev utemeljil s tem, da Turčija ne zmore več pritiska novega migrantskega vala iz Sirije.
 

To sporoča slovenska policija 


Z notranjega ministrstva so popoldne za STA sporočili, da razmere na področju nezakonitih migracij v Turčiji in celotni regiji spremljajo in da so v rednih stikih ter si izmenjujejo informacije s sosednjimi državami, državami v regiji in tudi na ravni EU. Poudarili so tudi, da policija razmere na področju nezakonitih migracij obvladuje.

»Na morebitno povečanje nezakonitih prehodov državne meje smo pripravljeni, za to imamo pripravljene različne aktivnosti in ukrepe, ki jih bomo prilagajali razmeram na terenu,« so še zagotovili na ministrstvu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije