PROTESTI

Ekskluzivno razkrivamo vsebino kazenske ovadbe zoper Marjana Šarca

Prijavitelj nekdanjemu premierju med drugim očita ogrožanje državne varnosti.
Fotografija: Marjan Šarec je konec januarja letos odstopil, sredi marca je svojo vlado sestavil Janez Janša. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Marjan Šarec je konec januarja letos odstopil, sredi marca je svojo vlado sestavil Janez Janša. FOTO: Leon Vidic, Delo

Na PU Celje so prejeli kazensko ovadbo nekdanjega premierja Marjana Šarca zaradi pozivanja k protestom, ki so napovedani za petek, 8. maja.

Prijavitelj nekdanjemu premierju med drugim očita ogrožanje državne varnosti »zaradi napeljevanja k protestom proti vladi, kar je razvidno iz njegovega twitter profila, kjer napeljuje ljudi k petkovim protestom, s čimer bi lahko ogrozili vse dosedanje napore trenutne oblasti glede omejitve pandemije.« Dodaja, da je zaradi napeljevanja k neupoštevanju odloka o omejitvi gibanja, ki ga je izdala vlada, ogrožen sam, njegovi prijatelji in vsa okolica.

»Dejstvo je, da je sprejet vladni odlok, ki ga moramo upoštevati vsi, a gospodu Marjanu Šarcu očitno za to ni mar in ni mu mar za zakonodajo ter za ostala življenja državljanov Republike Slovenije,« še dodaja prijavitelj.

Delil posnetek Črnčeca

Šarec je včeraj na twitterju delil posnetek svojega nekdanjega državnega sekretarja Damirja Črnčeca, ki se je s kolesom vozil po praznem Trgu republike nasproti stavbe parlamenta. Črnčec je ob tem zapisal, da gre za trening, Šarec pa je dodal: »Danes je še veliko prostora, v petek ga bo verjetno precej manj, ker bo gneča.«



To pa ni edina kazenska ovadba za Šarca, ki ga čaka še zagovor zaradi praznih skladišč ob izbruhu epidemije, česar ga bremeni poročilo o stanju zaščitne opreme, ki ga je včeraj objavila vlada Janeza Janše.

Kazenska ovadba Marjana Šarca. FOTO: S. N.
Kazenska ovadba Marjana Šarca. FOTO: S. N.


Kazenska ovadba Marjana Šarca. FOTO: S. N.
Kazenska ovadba Marjana Šarca. FOTO: S. N.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije