KAJ ŠELE BO KONEC TEDNA?

Dve uri čakanja na meji, ponujamo vam alternative

Objavljeno 29. avgust 2019 13.10 | Posodobljeno 29. avgust 2019 13.26 | Piše: Ma. M.

Počitnice so tik pred koncem, na mejah pa se dolgo čaka. 

Fotografija je arhivska. FOTO: PU Novo mesto
LJUBLJANA – Bliža se konec šolskih počitnic, zato so mejni prehodi s Hrvaško te dni še posebej oblegani. Kot poroča prometnoinformacijski center, je za vstop v Slovenijo treba čakati do dve uri na mejnem prehodu Sečovlje in Dragonja, več kot dve uri na mejnem prehodu Gruškovje ter na Obrežju eno uro. Na mejnem prehodu, ki pelje iz Zagreba in proti Zagrebu, je podaljšana čakalna doba tudi za tovornjake in avtobuse.

Do 30 minut čakajo vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Starod.
image
Čakalne dobe v četrtek ob 13. uri. FOTO: Dars

Bralec Damijan se je precej razjezil, saj je, kot piše na mejnem prehodu v koloni že dve uri: »Dober dan. Zdaj se vračamo z dopusta iz Hrvaške. Na mejnem prehodu hrvaški policisti sploh ne gledajo dokumentov. Kolone so neznosne za Slovenijo, ker slovenski policisti gledajo in kontrolirajo vsak dokument posebej tudi nam Slovencem. Sram me je, da sem Slovenec, ker tega ni nikjer na nobenem mejnem prehodu. Raje naj delajo tisto, kar morajo, ne pa da družine z malimi otroki in z hišnimi ljubljenčki čakajo po dve, tri ure. Premikamo se za en meter ...«
 
Ker je Slovenija zadnji branik na schengenski meji, je zdaj tam ves čas visoka stopnja nadzora.


Alternative so ...

Sicer pa obstaja kar nekaj mednarodnih mejnih prehodov s Hrvaško, ki tujcem niso znani, Slovenci pa bi lahko tam prečkali mejo brez čakanja. Preverite spodnji zemljevid, kje še lahko potujete, da ne boste obtičali v koloni na najbolj obremenjenih mejnih prehodih.
image
Mejni prehodi na zunanji schengenski meji. FOTO: GPU
Deli s prijatelji