KORONAVIRUS

Dramatična sprememba na Hrvaškem, še ena oseba umrla

BiH in Kosovo s po skoraj 190 novimi okužbami.
Fotografija: Severni del Hrvaške obale je v t. i. zelenem območju, južni v rumenem, deli notranjosti države pa v rdečem zaradi velikega števila okužb. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Severni del Hrvaške obale je v t. i. zelenem območju, južni v rumenem, deli notranjosti države pa v rdečem zaradi velikega števila okužb. FOTO: Leon Vidic, Delo

Na Hrvaškem, kjer so od včeraj obvezne maske, danes poročajo o 52 novih primerih okužbe z virusom sars-cov-2, opravili so 1.824 testiranj. Včeraj so ob 640 testiranjih potrdili 53 novih okužb. ​V bolnišnicah je 129 oseb, od tega je pet pacientov na respiratorjih. V zadnjih 24 urah je zaradi covid-19 umrla še ena oseba, moški rojen leta 1951, skupaj pa 120.

Iz Zagreba poročajo o štirih potrjenih novih okužbah, kar predstavlja dramatičen upad v primerjavi s preteklimi dnevi. O največ novih okužbah poročajo iz Slavonije. V zadnjih 24 urah so v Vukovarsko-sremski županiji potrdili devet okužb, v Osječko-baranjski pa deset. Iz Istre poročajo o šestih pozitivnih testih.
 
Preberite tudi:

Gantar odgovarja, kdaj gre Hrvaška na rdeči seznam



Dobra novica prihaja iz Medžimurske županije, kjer so testirali 62 oseb, vsi testi so bili negativni. Medžimurje je tako že 22. dan brez novookuženih.

Na novinarski konferenci nacionalnega štaba civilne zaščite (HZJZ) je minister za zdravje Vili Beroš povedal, da hrvaški državljani vse pogosteje uporabljajo maske. »Na pravi poti smo, ne razmišljamo o kaznih, ampak pozivamo ljudi k odgovornemu ravnanju,« je dejal.

Okužena ministrica?

Vodja HZJZ Krunoslav Capak je potrdil, da je na ministrstvu za znanost in izobraževanje pozitivna ena oseba, ki je bila v stiku tudi z ministrico Blaženko Divjak, ta pa se je v ponedeljek udeležila seje vlade. Capak je pomiril javnost, da so vsi na seji vlade nosili maske: »Tudi če bi bila ministrica pozitivna, sodelujočim na tem sestanku ne bo treba v samoizolacijo. Ministrica mora v samoizolacijo, nekateri so se testirali, ker so imeli v vmesnem času številne kontakte,« je zatrdil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije