POTNIKE IZKRCALI

Drama na Dunaju: Adrijino letalo hoteli zarubiti, let odpovedan

Zaradi dolga enemu izmed potnikov, ki je potoval z Adrio Airways ...
Fotografija: Fotografija je arhivska. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Fotografija je arhivska. FOTO: Matej Družnik

DUNAJ – Zaradi dolga potniku se je v četrtek na dunajskem letališču dogajala drama z letalom Adrie Airways. Kot poročajo Finance, ki povzemajo spletni portal Austrianwings, je Adria Airways zvečer morala odpovedati let z Dunaja. Potniki naj bi po nekaterih informacijah že sedeli v letalu, pa so jih izkrcali.  

Georg S. je 23. septembra 2017 rezerviral polet z grške Kefalonije proti Gradcu, toda ta je bil brez razloga odpovedan na dan predvidenega poleta. Da bi mu povrnili stroške v znesku 250 evrov, je na Adrio naslovil zahtevek. Slovenska letalska družba ga je ignorirala. Odškodnino je zahteval do 5. septembra 2019 do 19. ure (torej včeraj), za pomoč se je obrnil na organizacijo za zaščito pravic potnikov Fairplane, ki je v njegovem imenu poskušalo dobiti Adrio in njegovo odškodnino.

Odziva ni bilo, zato so se na dunajskem letališču Schwechat pojavili odvetnik Fairplana Stephan Verdino, sodni izvršitelj, policija in poročevalec portala ter napovedali izvršbo nad stvarmi in denarjem, ki so bili na letalu (denimo prodajni artikli, ki so v brezcarinski letalski prodaji), če bi se osebje upiralo, pa bi zasegli celo letalo. Adria je nato let z Dunaja odpovedala.
 

Več o incidentu na Dunaju preberite v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.


Kakšne so pa vaše izkušnje z Adrio? Pišite nam preko spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije