»SRAMOTNO«

Dovolj ima! Zaradi razžalitve bo tožil Jelinčiča

Razmišlja, da bi denar zahteval tudi od parlamenta.
Fotografija: Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: posnetek zaslona

LJUBLJANA – Nekaj dni po tem, ko je Gregor Preac sporočil, da odstopa od kandidature za evroposlanca na listi stranke SNS in predsednika te stranke Zmaga Jelinčiča obtožil, da je od njega ob morebitni izvolitvi od evropske poslanske plače zahteval 500 evrov za stranko in 1000 evrov zase – ljubljanski kriminalisti so začeli predkazenski postopek proti Jelinčiču –, je Preac napovedal še, da bo tožil Jelinčiča.

Preac namerava Jelinčiča tožiti »zaradi razžalitev v javnosti in medijih z besedami kot 'osebnostno zmeden' in 'govedo', zbrana sredstva pa nameniti Društvu Sonček Maribor (Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije)«.

Jelinčič me je »žalil, da lažem, da sem osebnostno zmeden, četudi se je pred tem rad slikal z menoj v javnosti, bil zelo zadovoljen, ko sem pred leti naredil z njim intervju o starem slovenskem denarju, se sestajal z menoj za kandidaturo v svoji poslanski pisarni, objavil mojo kandidaturo za nosilca liste SNS za evropske volitve v medijih, tri mesece koristil moje politično znanje in se zanj v elektronski pošti zahvaljeval. To samo pomeni, da je to za medije izrekel le z namenom žaliti in diskreditirati, ko so mediji, javnost, kriminalisti, urad za preprečevanje korupcije pri njem zaznali velik sum kaznivega dejanja,« v napovedi tožbe navaja Preac.
Gregor Preac. FOTO: Gregor Preac
Gregor Preac. FOTO: Gregor Preac

Preaca je zmotilo tudi, da ga je Jelinčič v izjavah za nekatere medije imenoval govedo, »in to kar sredi slovenskega parlamenta. Že to je sramotno, da državni poslanec uporablja tak jezik v javnosti pa za medije in sredi parlamenta. Pa da izrabi in zlorabi slovenski parlament za obračunavanje z državljani.« Preac je ogorčen tudi, ker nihče od poslancev do zdaj teh Jelinčičevih besed ni obsodil.

Nekdanji kandidat za evroposlanca zato razmišlja, da bi Jelinčiča tožil za 6.000 evrov, od parlamenta pa zahteval 3.000 evrov, da bi jih namenil Društvu Sonček Maribor »kot moralno kompenzacijo, ker ne preprečuje in kaznuje izpadov svojih poslancev, ki žalijo v prostorih parlamenta svoje volivce in državljane«. Od parlamenta oziroma njegovega predsednika Dejana Židana bo še zahteval, da sproži ustrezen postopek proti prvaku SNS in ga »za nemoralno vedenje in nemoralno uporabo slovenskega parlamenta ustrezno kaznuje«.

Za komentar napovedane tožbe smo prosili tudi Jelinčiča. Na njegov odgovor še čakamo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije