ZA DRUŽINO DAVA KARNIČARJA

Dobrodelni lovci z ženo pokojnega Dava Karničarja in sinom Martinom

V Lovskem domu na Zgornjem Jezerskem so priredili kratko, a prisrčno srečanje z ženo Dava Karničarja Petro Karničar in njunim mlajšim sinom Martinom.
Fotografija: Peter Belehar, Petra Karničar, Ivan Maležič in Miran Štrukelj (z leve) FOTO: Janez Kuhar
Odpri galerijo
Peter Belehar, Petra Karničar, Ivan Maležič in Miran Štrukelj (z leve) FOTO: Janez Kuhar

Lovska zveza Slovenije je v sodelovanju z Lovsko družino Jezersko predala 7500 evrov pomoči družini pokojnega Dava Karničarja. LZS namreč s svojim Zelenim skladom zagotavlja podporo lovkam in lovcem ali njihovim svojcem v izrednih življenjskih okoliščinah.

Ček sta družini smrtno ponesrečenega lovca izročila Ivan Maležič, podpredsednik LZS, in predsednik komisije Zeleni sklad LZS in član UO LZS Miran Štrukelj. Med lovci veljata solidarnost in tovarištvo, zato želijo kot krovna organizacija, ki povezuje 20.000 članov, pomagati posameznikom in njihovim družinam v stiski. V Lovskem domu na Zgornjem Jezerskem so priredili kratko, a prisrčno srečanje z ženo Dava Karničarja Petro Karničar in njunim mlajšim sinom Martinom.

Vse zbrane, med katerimi so bili podpredsednik LZS, člani UO LZS Miran Štrukelj, Peter Belehar, Brane Žiberna, župan občine Jezersko Andrej Karničar in preostali člani LD Jezersko, je pozdravil starešina LD Jezersko France Ekar. Župan občine Andrej Karničar, brat pokojnega Dava, se je zahvalil za humanitarno prizadevanje LZS in matični LD Jezersko, ki članov nikdar ne zapusti, še posebno ne v najtežjih okoliščinah.


V jezerski lovski družini članom nesreča ne prizanaša, kajti pred dobrimi 22 leti se je pri vaji gorskega reševanja na Okrešlju smrtno ponesrečil Rado Markič, pred skoraj petimi leti je na lovu na gamsa na zasneženem strmem Vernikovem Grintovcu izgubil življenje Damjan Smrtnik.

Vdova Dava Karničarja, nekdanja lovka, se je čustveno zahvalila. Pozdrave pa je vsem poslal tudi župan Železne Kaple Franz Jozef Smrtnik s sporočilom, da je humanitarna gesta zares lep dokaz prijateljstva v zeleni bratovščini. 

Preberite še:

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije