UHAJANJE PLINA

Dobre novice iz Britofa: meritve danes še spodbudnejše kot včeraj

Jutri in v torek bodo izvedene nove meritve plinov in predvidoma bo potem sprejeta odločitev o nadaljnjih korakih.
Fotografija: Strokovnjaki na terenu. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Strokovnjaki na terenu. FOTO: Boštjan Fon

»Ponovljene meritve plinov na območju intervencije danes kažejo še spodbudnejšo sliko kot včeraj. Meritve v jaških so enake včerajšnjim, bistveno boljše pa so tudi meritve plinov v zemljini, katerih vrednost se je od včeraj zmanjšala za nekajkrat. Del zemljine na kraju je odstranjen,« sporoča Bojan Kos iz PU Kranj. 

Gasilci do nadaljnjega izvajajo kontrole območja, tam ostaja tudi policija. Jutri in v torek bodo izvedene nove meritve plinov in predvidoma potem sprejeta odločitev o nadaljnjih korakih. Intervencija tako neprekinjeno poteka že od torka, cesta in območje pa ostajata zaprta do nadaljnjega. Na območju eksplozije in v okolici je še vedno prepovedana uporaba odprtega ognja.

»Starše otrok nižjih razredov osnovne šole Predoslje prosimo, naj danes z otroki prehodijo spremenjeno šolsko pot in otrokom pokažejo, kje in na kaj naj bodo pozorni, da bodo varno prišli v šolo in iz nje. Vozniki na obvozih pa vozite previdno in omogočite otrokom varno udeležbo v prometu. Hvala,« še svetuje Kos.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije