KONČNO!

Dobra novica, če ste vložili vlogo na ljubljanski CSD

Prerazporedili so vloge na preostale centre.
Fotografija: Center za socialno delo Ljubljana. FOTO: Igor Zaplatil, Delo
Odpri galerijo
Center za socialno delo Ljubljana. FOTO: Igor Zaplatil, Delo

LJUBLJANA – Zaostanek pri reševanju vlog za letne pravice, ki se je nabral v ljubljanskem centru za socialno delo (CSD), bo dokončno rešen v 10 dneh, so napovedali pristojni. Pomagajo mu namreč tudi preostali centri.

V centrih so se začele kopičiti nerešene vloge zlasti zaradi nove organizacijske strukture centrov, ki je začela veljati s 1. oktobrom lani. Medtem ko je bila večina v začetku decembra že brez zamud, je imel ljubljanski še približno 6000 nerešenih vlog. Po prerazporeditvi vlog po preostalih centrih, je ostalo nerešenih še približno 1000 vlog. Na zeleno vejo naj bi prišli do konca januarja, je povedala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer. Na enega strokovnega delavca je po njenih besedah z novimi ukrepi prišlo dodatnih 15 do 25 vlog, kar pomeni približno en delovni dan. Ministrica je zagotovila, da bodo plačani za povečan obsega dela.

Zamude še v eni enoti

Po besedah v. d. direktorice ljubljanskega CSD Anje Osojnik so rešili skoraj vse vloge iz septembra in oktobra. Nerešene so še tiste, kjer čakajo, da jih stranke dopolnijo. O mesečnih pravicah, med katerimi sta denimo pravici do denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka, pa odločajo v zakonskem roku 60 dni. Do zamud prihaja le v eni od enot centra, kjer pa so že sprejeli ustrezne ukrepe za pravočasno reševanje.

Krpan naj bi kaos odpravil

S 1. marcem bodo začeli v centrih uvajati novi dokumentni sistem v javni upravi, imenovan Krpan, nadaljujejo pa tudi uvajanje sistema informativnega izračuna in optimizacijo poslovnih procesov, tako da po pričakovanju ministrice Klampferjeve v prihodnje ne bo več prihajalo do tako kaotičnega stanja in zamud.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije