ELITNA DRUŠČINA

Danes se začenja fuzbalsko EP vinarjev!

Mojstri dobre kapljice se bodo za začetek merili na Primorskem in Štajerskem. Zaključna slovesnost v soboto, 2. junija, ko bo v Mursko Soboto potoval tudi novičarski vlak.
Fotografija: Slovenska nogometna reprezentanca vinarjev
Odpri galerijo
Slovenska nogometna reprezentanca vinarjev

LJUBLJANA – Od danes do sobote bo Slovenija gostiteljica nekoliko nevsakdanjega, a silno privlačnega dogodka, imenuje se Vino Euro 2018! To bo namreč zbor najboljših nogometnih reprezentanc v Evropi, sestavljenih iz samih vinarjev oziroma vinogradnikov. Njihovo življenje se namreč ves čas vrti okoli silno zahtevnega vinogradništva, pridelava izbranih vin pa je odlična kulinarična in turistična poslastica sleherne vinorodne države, tudi Slovenije.

Dan pred začetkom prvenstva
Dan pred začetkom prvenstva

Jutri že prve tekme

Zveza vinarjev Vinska reprezentanca Slovenije s predsedujočim kraljem tramincev Danilom Steyerjem je že pred časom dobila vlogo organizatorja že petega takšnega prvenstva, ki povezuje na najlepši možni način – šport in vino. Slovenijo bo zato v teh dneh obiskalo več kot 200 nogometnih igralcev vinarjev, med njimi bo tudi 80 svetovno priznanih vinarjev. Organizacijski odbor, ki se je še včeraj dobil v Ljubljani pri Radomirju Stojanoviću, ta bo bdel nad spremljajočim festivalskim programom, se je v popoldanskih urah potem razbil na dvoje, del ekipe je odbrzel proti Goriškim brdom, kjer bodo gostili skupino A, Italijo, Avstrijo, Češko in Portugalsko, drugi del je odpotoval v Maribor, kjer se bodo na stadionu Železničarja spopadle reprezentance Slovenije, Nemčije, Madžarske in Švice. Vseh osem ekip se bo danes ob 16. uri tudi prvič zbralo. Že jutri, ob 10. uri, bodo sledile prve tekme. Organizator bo nogometno obarvane vinarje in armado tujih novinarjev vsak dan popeljal na ogled znamenitosti, vrstili se bodo ogledi briških in štajerskih kleti z obvezno degustacijo žlahtne kapljice.

Organizacijski odbor Vino Euro 2018, Radomir Stojanović, Danilo Steyer in selektor Sebastijan Rojs Fotografije: Igor Mali
Organizacijski odbor Vino Euro 2018, Radomir Stojanović, Danilo Steyer in selektor Sebastijan Rojs Fotografije: Igor Mali

Novičarski paket za 18 evrov

Po končanem skupinskem delu se bodo v četrtek, 31. maja, reprezentance prvič dobile v polnem številu, in sicer v Mariboru, ko se bo ob 18. uri pri Stari trti začel tudi poseben dogodek. Pravijo, da ga ne smete zamuditi. Še isti večer bodo udeleženci Vino Eura 2018 že prenočili v Moravskih Toplicah, saj bodo zaključni boji potekali v severovzhodnem delu naše države. Tam bosta v petek polfinalna obračuna v Beltincih in Bakovcih, v soboto, 2. junija, pa se bo vse zgrnilo na finale na murskosoboško Fazanerijo. Tekma za tretje mesto bo tam ob 13. uri, veliki finale pa ob 15.30. Še več, sobotni dan bo dejansko prava paša za oči in še posebno za brbončice. To bo namreč kulinarični mega dogodek, Festival Vino Euro, ki bo trajal vse od 11. do 21. ure.

Obiskovalci bodo lahko okušali med več kot 200 odličnimi vini in jedmi. Festival bo obogaten tudi z zabavnim glasbenim programom. Vstopnice za celotno prireditev, sporoča organizator, so v predprodaji po ceni 10 evrov (eventim.si), kupiti pa jih bo mogoče tudi na dan samega dogodka za ceno 12 evrov.

Ambasador prvenstva Matjaž Kek in Danilo Steyer
Ambasador prvenstva Matjaž Kek in Danilo Steyer

Slovenske novice za prvih 450 potnikov ponujajo privlačno ugodnost. Vse do petka, 1. junija, boste namreč v Slovenskih novicah našli kupon, s katerim boste lahko na enem od štirih infocentrov Slovenskih železnic (v Ljubljani, Kopru, Celju in Mariboru) dobili paket po izjemno ugodni ceni. Za 18 evrov boste prejeli povratno vozovnico, vstopnico za festival z dvema degustacijskima kuponoma in še možnost ogleda dveh sklepnih tekem evropskega prvenstva vinarjev v nogometu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije