SREČANJE V BRUSLJU

Cerar razkril, o čem se je pogovarjal z Melanio Trump

Objavljeno 12. julij 2018 16.56 | Posodobljeno 12. julij 2018 22.31 | Piše: STA, N. K.
Govorila sta v slovenščini.
Melania Trump v Bruslju. FOTO: Ap
BRUSELJ – Premier Miro Cerar je po vrhu zveze Nato v Bruslju povedal, da sta se s partnerico Mojco Stropnik tudi tokrat pogovarjala s prvo damo ZDA Melanio Trump. »Lahko smo ponosni, da imamo prvo damo ZDA iz Slovenije, ki ni pozabila slovensko. Nasprotno, zelo dobro govori in vedno je vesela, ko se pogovarjamo o naši domovini,« je dejal.

Cerar je pojasnil, da se je z Melanio Trump pogovarjal v sredo, njegova partnerica Mojca pa je z njo v sredo in verjetno tudi danes preživela še nekoliko več časa. »Zdaj se že kar dobro poznamo. Pogovori so vedno prijetni, seveda potekajo v slovenščini,« je še dodal.

Ameriška prva dama je po Cerarjevih besedah tudi izrazila upanje, da se bodo videli, ko bo prišla v Slovenijo. Na vprašanje, ali je morda povedala, kdaj to bo, pa je premier, ki opravlja tekoče posle, odgovoril, da ne.

Vselej prijazna in vljudna

Ob robu vrha Nata v Bruslju je bilo sicer danes slišati neuradne komentarje, da je Melania, ki se je udeležila programa za partnerje voditeljev, v pogovorih vselej prijazna in vljudna.

Po prejšnjem vrhu Nata maja lani je Cerar povedal, da sta imeli njegova partnerica Mojca Stropnik in ameriška prva dama v sklopu partnerskega programa »zelo prijeten pogovor« in da sta »našli pristen človeški stik«.
Deli s prijatelji