Če ne naredite tega, preden sedete v avto, ste lahko ob 200 evrov

Preventiva je boljša kot kurativa, opozarja policija.
Fotografija: Vzeti si morate nekaj minut, da vaš avto v zimskih dneh ne bo nevaren za vas in za druge udeležence v prometu. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Vzeti si morate nekaj minut, da vaš avto v zimskih dneh ne bo nevaren za vas in za druge udeležence v prometu. FOTO: Getty Images

V teh mrzlih zimskih jutrih je marsikje po Sloveniji slišati drgnjenje. Številni vozniki morajo namreč morajo, preden se lahko s svojim jeklenim konjičkom podajo proti službi, očistiti vetrobransko steklo, ki ga je v mrzli noči prekrila tanka plast ledu. Obstajajo pa tudi taki, ki ne poskrbijo za čista okna v avtomobilu, s čimer se poveča verjetnost prometne nesreče.
 
Preberite tudi:
Šest nasvetov za učinkovitejše drgnjenje ledenih vetrobranskih stekel (VIDEO)
VIDEO: V nekaj sekundah očistite vetrobransko steklo

Na pomembnost očiščenja stekla na avtomobilih opozarja tudi policija, ki pravi, da je preventiva boljša kot kurativa. Ne le zaradi boljše vidljivosti, ampak tudi zato, da kakšen kos ledu ali pa snega (tudi to je treba odstraniti z avtomobila) med vožnjo ne prileti v katero izmed vozil na cesti. Že večkrat smo poročali o takšnih nesrečah, nazadnje pred dnevi, ko je kos ledu na gorenjski avtocesti poškodoval vetrobransko steklo osebnega avtomobila, led s tovornjaka pa je skoraj ubil voznico.

Preden se torej podate na pot, dobro očistite svoje vozilo. Z globo 200 evrov se namreč kaznuje voznik, ki ne očisti motornega ali priklopnega vozila tako, da ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da vozniku omogočajo normalno vidljivost.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije