SPREJEM

Častnemu občanu torta iz otroških plenic

V domačem Zagorju bučno pričakali kolesarskega šampiona Primoža Rogliča.
Fotografija: Primož in njegovo dekle Lora Klinc sta povedala, da bo prav kmalu nastopil dan, ko bodo trije.
Odpri galerijo
Primož in njegovo dekle Lora Klinc sta povedala, da bo prav kmalu nastopil dan, ko bodo trije.

V Zagorju ob Savi, v osrčju Slovenije, kot radi rečejo domačini, je bilo nadvse veselo, predvsem pa bučno in glasno. Tri dni po naporni tritedenski kolesarski dirki po Italiji se je namreč z novim velikim uspehom domov vrnil Primož Roglič. V zgodovino se je vpisal kot prvi Slovenec, ki je stopil na zmagovalne stopničke tritedenske dirke, zato je povsem razumljivo, da so mu njegovi nadvse ponosni sokrajani pripravili veličasten sprejem.
Primoža je v Zagorju pričakalo več tisoč ljudi. Fotografije: Marko Feist
Primoža je v Zagorju pričakalo več tisoč ljudi. Fotografije: Marko Feist

Tokrat so ga poleg pihalne godbe in predstavnikov občine Zagorje pričakali tudi mladi zagorski zmagovalci iz drugih športnih panog in se skupaj z njim postavili na oder. Sprejem za Primoža je bil hkrati poklon preostalim odličnim mladim športnikom iz Zagorja. To je bil dan, posvečen športnikom, šampionom Zagorske doline, ki jih Zagorje nadvse spoštuje in ceni. Roglič pa je bil deležen posebnega pozdrava zagorskih gasilcev, ki so z zastavo z njegovo podobo vihrali visoko na lestvi nad glavami množice na ploščadi.
Ponosni Zasavci so mu hoteli stisniti roko.
Ponosni Zasavci so mu hoteli stisniti roko.

»Občutki, ko zagledaš to neverjetno množico v domačem Zagorju, so izjemni in mi dajejo dodatno moč. Ta energija in ta ponos mi veliko pomenita,« je dejal Primož na odru in sprožil močan aplavz.
Da se tudi v vrhunskem športu najde prostor za romantiko, pa je pokazala njegova partnerica Lora Klinc. Visoko noseča je na odru spregovorila nekaj besed o skorajšnji družini in prejela posebno darilo zagorske občine. Ta je paru podarila plišastega medvedka in torto iz otroških plenic. »Danes, upava, poroda še ne bo, ker bi bilo preveč. Bo pa prav kmalu,« sta se malce pošalila in predvsem veselila prihoda novega družinskega člana.
Župan Matjaž Švagan mu je izročil plaketo, v kateri piše, da je Primož ponos Zagorske doline.
Župan Matjaž Švagan mu je izročil plaketo, v kateri piše, da je Primož ponos Zagorske doline.

Sprejem je bil že četrti veliki, ki so ga Zagorjani pripravili Rogliču. Lani so mu še pred dirko po Franciji podelili naziv častnega občana, letos razmišljajo o koraku naprej. »Primož je že zdaj vzornik mnogim, navdušuje vse generacije. Občina Zagorje s ponosom organizira sprejem, saj si ga nesporno zasluži. Med večjimi kolesarskimi dirkami rondo v središču Zagorja krasi Primoževa podoba. Ko se bori na Touru, je odeta v rumeno barvo, za časa Gira v rožnato ...


Ta občasni javni poklon Primožu nameravamo na občini Zagorje kmalu nadgraditi s stalnim pomnikom za bodoče generacije,« je ob tej priliki povedal zagorski župan Matjaž Švagan.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije