CICIBANOV DAN

Časovno kapsulo bodo odprli čez 16 let

V radgonskem vrtcu pripravili tradicionalni, že 30. Cicibanov dan. Svoje vizije so spravili v kapsulo, ki jo bodo odprli leta 2035.
Fotografija: Kakšna bo njihova prihodnost, so zapisali v časovno kapsulo.
Odpri galerijo
Kakšna bo njihova prihodnost, so zapisali v časovno kapsulo.

GORNJA RADGONA – Pod naslovom Cicibani nekoč in danes sta v Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni potekala jubilejni, 30. Cicibanov dan in 30. obletnica poimenovanja vrtca po pesniku, pisatelju, prosvetnem in kulturnem delavcu Manku Golarju. Na prireditvi se je trlo več sto otrok, njihovih staršev, dedkov in babic, tet in stricev ter drugih gostov, dogajalo pa se je marsikaj zanimivega.

Kakšna bo njihova prihodnost, so zapisali v časovno kapsulo.
Kakšna bo njihova prihodnost, so zapisali v časovno kapsulo.
V ospredju je bil zagotovo otroški živžav, malčice in malčki pa so pokazali, kaj so se s pomočjo vzgojnega osebja v minulem šolskem letu naučili. Dogodek je odprl otroški pevski zbor Vrtca Manka Golarja pod vodstvom mentorice Nuše Mencigar Matiš s klavirsko spremljavo Sabine Steyer Debeljak. Po pozdravnem nagovoru ravnateljice vrtca in gostov s podžupanom Davidom Roškarjem na čelu je sledila plesna predstava otrok iz vseh enot vrtca, nato pa odprtje motoričnega kotička Drums Alive ter priprava časovne kapsule z željami za prihodnost.

Obiskovalci so z zanimanjem spremljali program.
Obiskovalci so z zanimanjem spremljali program.
Ravnateljica vrtca Breda Forjanič je pojasnila, da je rdeča nit letošnje zaključne prireditve 30 let poimenovanja tega vrtca po pesniku, pisatelju, prosvetnem in kulturnem delavcu Manku Golarju.

Cicibanov dan, že 30. po vrsti
Cicibanov dan, že 30. po vrsti
»Kdo je bil Manko Golar? Kot je zapisano v jubilejni publikaciji, ki je izšla ob 70-letnici Vrtca Manka Golarja, lahko ugotovimo, da je bil mnoga leta organizator občinske zveze kulturno-prosvetnih organizacij, eden od glavnih organizatorjev občinskega mladinskega pevskega festivala, utemeljitelj branja za bralno značko v naši občini, dolgoletni občinski odbornik in podpredsednik občine, republiški poslanec in delegat v republiški skupščini. Bil je tudi ravnatelj nižje gimnazije v Gornji Radgoni vse do njenega zaprtja leta 1958, nato pa ravnatelj osnovne šole v Gornji Radgoni in Radencih vse do upokojitve,« je o njem povedala ravnateljica.


Zaposleni so veseli, da so se tudi letos zbrali na enem kraju vsi, ki so povezani v enovit zavod, ki sicer deluje na štirih lokacijah oziroma v štirih enotah (v Gornji Radgoni, Črešnjevcih in Negovi). Vrtec je lansko šolsko leto sodeloval v projektu Deluj eko, ohrani čebelo in smreko. Prijavili so se na trajnostni natečaj in prejeli prvo denarno nagrado podjetij Hofer in Medex. Porabili so jo za motorični kotiček z igrali, ki je hkrati začetek učne poti skozi park, naprej po nasipu reke Mure in skozi gozd do Lisjakove struge.

Njihov namen je, da bi se na poti ustavili, opazovali, spoznavali in se poskušali približati reki, drevesom, rastlinam in živalim. Prav omenjeni kotiček so slavnostno s prerezom traku predali namenu. Mnogi pa so se spraševali, kaj je časovna kapsula.


»Časovna kapsula je fizična kapsula, v kateri bomo shranili vaše vizije in želje za življenje leta 2035. Kapsulo bomo nato shranili in jo znova odprli leta 2035, ko bomo prejete vizije razstavili ob 100-letnici vrtca in jih primerjali z resničnim stanjem,« je dejala ravnateljica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije