TIKTAK

VIDEO: Časa vse manj, Levica vse bolj jezna na petorček

Protokol o morebitnem sodelovanju še ni sklenjen.
Fotografija: Violeta Tomić je namestnica Luke Mesca, koordinatorja Levice. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Violeta Tomić je namestnica Luke Mesca, koordinatorja Levice. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Stranke LMŠ, SD, SMC, SAB, Desus in Levica nadaljujejo usklajevanje o protokolu o sodelovanju Levice z manjšinsko vlado Marjana Šarca. »Vsebinsko je vseh šest strank sporazum o partnerstvu potrdilo že včeraj, danes pa je na pobudo Levice potekalo še usklajevanje na ravni strokovnih skupin glede oblikovanja protokola o sodelovanju peterice z Levico. Po treh urah je sklep strokovne skupine, da je bil narejen velik korak k uskladitvi končnega dokumenta, da pa še vedno ostaja nekaj odprtih točk protokola, ki se bodo predvidoma reševale v prihodnjih dneh,« so sporočili iz LMŠ.

Upanje ostaja

Violeta Tomić je potrdila, da protokol še ni usklajen. Pravi, da se kažejo jasne intence, da bi po njihovi morebitni podpori Šarcu iz koalicijske pogodbe izločili pozitivne socialno usmerjene ukrepe, na kar Levica po njenih besedah nikakor ne more pristati. Med ukrepi, ki so jih v dveh dnevih pogajanj v Levici vnesli v koalicijsko pogodbo, je Tomićeva izpostavila zviševanje pokojnin in plač ter ureditev vsem dostopnega javnega zdravstva in zmanjševanje čakalnih vrst.



Glede usklajevanja protokola o sodelovanju po današnjem srečanju še ostaja upanje, da podrobnosti v četrtek dogovorijo predsedniki strank, je še dodala.

»Levica ne bo glasovala na slepo«

Kljub neusklajenemu protokolu je petorček že včeraj sporočil, da bo v sredo vložil kandidaturo Šarca za mandatarja in kandidaturo prvaka SD Dejana Židana za predsednika DZ, kar je sprožilo nemalo negodovanja pri Levici. Elektronsko glasovanje članov stranke o tem, ali naj podprejo morebitno Šarčevo manjšinsko vlado, se konča v četrtek.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije