NAGRADA

Čaj do Nemčije, tam pa na pivo

Rudolf Kraner bo večino hektolitra porabil za pot v Nemčijo. S skupino gostuje na evropskem festivalu Elvisa Presleyja.
Fotografija: Zakonca Kraner sta navdušeno prevzela našo nagrado. FOTOgrafiji: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Zakonca Kraner sta navdušeno prevzela našo nagrado. FOTOgrafiji: Aleš Andlovič

MARIBOR – »Nismo še bili na morju. Pa tudi ne gremo. Pri nas je tako, da gremo vsak za sebe: midva s sinom greva v Nemčijo na nastop na glasbeni festival in bo to najin dopust, žena pa ima rada dopust doma, da si na teraso postavi ležalnik in uživa v miru. Za kakšen dan ali dva bova zagotovo skočila kam na obalo, a kaj večjega ni v planu. Zdaj imamo skoraj vsak dan vaje za nastop na festivalu in si tako ali tako ne moreva privoščiti, da bi manjkala en teden ali celo kaj več,« nam je uvodoma dejal Rudolf Kraner z Rance, medtem ko je iz avtomobila zlagal stvari iz naše nagradne igre Poletje s Slovenskimi novicami. Kam bo romala večina hektolitra ledenega čaja Teekanne fresh polnega sadnega okusa, ki mu niso dodali sladkorja in je povsem brez kalorij, je tudi že jasno.

Rudolf Kraner bo večino čaja vzel na pot na festival v Nemčijo. FOTO: Aleš Andlovič
Rudolf Kraner bo večino čaja vzel na pot na festival v Nemčijo. FOTO: Aleš Andlovič


Rudolfa Kranerja, ki je že vrsto let član mariborske glasbene skupine Yesterday Banda, so skupaj s kolegi povabili na 17. evropski festival Elvisa Presleyja. »Ta bo letos v Bad Neuheimu nad Frankfurtom in čaj bomo lahko pili na poti do tja. Tam bomo seveda poskusili še tisto nemško specialiteto, ki se ji reče bier. V tej zasedbi igramo že 30 let, pred dvema letoma se nam je pridružil še sin,« je razložil s polno mero humorja. Skupina se dobi na vajah vsak petek, vadbeni prostor pa je kar garaža v njihovi stanovanjski hiši na Ranci.



Sreča se je Kranerjevim v letošnjem poletju nasmehnila že drugič, le nekaj dni, preden so zadeli nagrade pri naši časopisni hiši, je sin zadel telefon. »Pritekel je iz hiše in kričal, da ne najde svoje davčne številke. Mimogrede je omenil, da je zadel iphone, katerega vrednost je 800 evrov,« je še pojasnil Rudolf. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije