BURNO NA NACIONALKI

Tomićeva zabrusila Jelinčiču, da je bil udbovec

Govorili so o politični korupciji, migracijah, davčnih oazah, nelojalnih davčnih praksah in zahtevah evroskeptikov po drugačni Evropi.
Fotografija: Zmago Jelinčič in Violeta Tomić. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič in Violeta Tomić. FOTO: Zaslonski posnetek

LJUBLJANA – Na RTV Slovenija so gostili zadnje soočenje vodilnih kandidatov parlamentarnih strank pred nedeljskimi evropskimi volitvami. Da se volitve bližajo in je boj za vsak glas oster, so pokazali kandidati, ki so sneli rokavice in bili drug do drugega zelo ostri.

V studiu nacionalke so bili Irena Joveva (LMŠ), Zmago Jelinčič (SNS), Ljudmila Novak, (NSi), Romana Tomc (SDS in SLS), Tanja Fajon (SD), Violeta Tomić (Levica), Gregor Perič (SMC), Igor Šoltes (Desus) in Angelika Mlinar (SAB).

Prva tema je bila politična korupcija. Vsi kandidati so zatrjevali, da se sami s politično korupcijo niso srečali. Jelinčič je dejal, da je s korupcijo tako kot s prostitucijo – vedno bo. Tomčeva je v odzivu na besede Fajonove in Tomićeve, da ima desnica polna usta besed o domoljubju in to hitro proda za korist, spomnila, da je »edini evropski poslanec, ki so ga ujeli s prsti v marmeladi in so ga zaradi korupcije prijeli, iz vrst SD«, pri tem pa imela v mislih nekdanjega zunanjega ministra in evroposlanca Zorana Thalerja.

Posebej se je zaiskrilo med Jelinčičem in Tomićevo, ki je opozorila, da je bil prvak SNS do konca življenja izključen iz Sveta Evrope zaradi vpletenosti v obsežen korupcijski škandal v korist Azerbajdžana. Jelinčič pa je Tomićevi zabrusil, da so njeno hčer zaradi njenih preteklih uslug zaposlili na venezuelski ambasadi. Prva z liste Levice je pojasnila, da je njena hči na veleposlaništvu delala prakso nekaj mesecev: »Moja hči je pravnica, tam je delala kot navadna tajnica.« Navrgla je še Jelinčiču, da se je v 80. letih prejšnjega stoletja družil z umetniki, »da ste lahko poročali Službi državne varnosti (Udba), kaj umetniki mislimo, delamo …«, danes pa da je najhujši kritik komunistov. Jelinčič je udaril nazaj: »Če sem hodil z umetniki, vas ni bilo tam.«
Romana Tomc in Tanja Fajon. FOTO: Zaslonski posnetek
Romana Tomc in Tanja Fajon. FOTO: Zaslonski posnetek

Med pogovorom o korupciji, za katerega je bila iztočnica 'afera Ibiza', v katero je vpleten avstrijski podkancler Heinz-Christian Strache, ki je spodnesla vlado Sebastiana Kurza, je Fajonova izzvala Tomčevo, češ da se kljub njenim pozivom ni odzvala na manipulacijo s fotomontažo, ki so jo naredili na televiziji, povezani s SDS. S seboj je Fajonova prinesla tudi dve fotografiji – originalno in fotomontažo – ter ju pomolila pod nos Tomčevi, ki je bila pri tem presenečena.

»Kot slišim, je bila to manipulacija, in ko so ugotovili, da gre za fotomontažo, so se takoj opravičili in odstranili zadevo s svojih spletnih strani,« je odvrnila Tomčeva, nato se je oglasila Joveva in potožila, da pa se nihče ni opravičil zaradi objave fotografije ograje premierja Marjana Šarca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije