DO 100 KM/H

Burja podirala drevesa, težave na letališču

V Ustju je mlaj ogrožal mimoidoče.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

KOPER – Ponekod po državi tako sneži, da se sneg oprijemlje cestišča, na Primorskem pa težave povzroča burja, zaradi katere v tem delu Slovenije velja oranžno, drugo najvišje opozorilo. Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo popoldne in v prvem delu noči na ponedeljek na izpostavljenih mestih presegali hitrost 100 kilometrov na uro.

Malo po poldnevu so se na letališču v Ajdovščini zaradi močne burje poškodovale rolete na oknih industrijskega objekta. Na prošnjo vzdrževalca objekta so jih gasilci GRC Ajdovščina odstranili, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Gasilci so imeli nekaj dela tudi z drevjem


Na Istrski cesti v Kopru so gasilci JZ GB Koper kmalu po poldnevu razžagali in odstranili drevo, ki je padlo na cestišče, dve uri prej pa so razžagali in odstranili drevo, ki je padlo na Jadransko cesto v Ankaranu.

Ob 10. uri se je v naselju Ustje v občini Ajdovščina nagnil mlaj in ogrožal mimoidoče. Gasilci GRC Ajdovščina so ga s tehničnim posegom odstranili.

Prepovedi v prometu

Zaradi burje je prepovedan promet za kamp prikolice, vsa vozila s ponjavami in hladilnike na hitri cesti Nova Gorica–Razdrto med razcepom Nanos in Selom in na regionalni cesti Ajdovščina–Selo in Vipava–Ajdovščina. Na regionalnih cestah Podnanos–Manče–Vipava, Vipava in Selo–Ajševica– Vogrsko pa je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije