ZIMA BO POKAZALA ZOBE

Brrr, močno se bo shladilo

Naslednje dni bo bolj oblačno.
Fotografija: Poskrbite, da vas ne bo zeblo. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Poskrbite, da vas ne bo zeblo. FOTO: Getty Images

LJUBLJANA – Prvo večjo pošiljko snega to zimo smo dobili v petek, naslednje padavine pa vremenoslovci napovedujejo že za naslednji teden.

Danes bo na Primorskem zmerno, drugod pa pretežno oblačno in sprva ponekod tudi megleno. Predvsem v južni polovici države bo občasno lahko rahlo snežilo. Burja na Primorskem bo oslabela. Temperature bodo od –3 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 6 stopinj Celzija.
 
V nedeljo bo delno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od –7 do –2, v alpskih dolinah do –14, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od –2 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.
 
V ponedeljek bo največ sonca na Primorskem in v gorah, po nižinah pa bo marsikje oblačno ali megleno. V torek bo delno jasno. Na Primorskem bo oba dneva pihala burja, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).
 
Napoved temperatur za naslednje dni. FOTO: Arso
Napoved temperatur za naslednje dni. FOTO: Arso

Sredi naslednjega tedna se bo ponovno pooblačilo, vremenoslovci napovedujejo nove padavine. Precej se bo ohladilo. V sredo je za severozahod Slovenije za zjutraj napovedana temperatura –17 stopinj Celzija. V tem delu države so jutranje temperature pod –10 stopinj Celzija sicer napovedane za vse dni, tudi dnevne temperature ne bodo presegle ledišča.
 
Precej hladno bo ob torka naprej tudi v osrednji Sloveniji, ko je za sredino jutro napoved, da se bo živo srebro spustilo na –14 stopinj Celzija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije