RAZREŠITEV

Bregantova udarila po Gantarju

Bo morala oditi zaradi sejnin?
Fotografija: Tina Bregant. FOTO: Blaž Samec 
Odpri galerijo
Tina Bregant. FOTO: Blaž Samec 

Državna sekretarka Tina Bregant se bo kot kaže morala posloviti z mesta državne sekretarke na ministrstvu za zdravje. Da bo minister vladi predlagal njeno razrešitev, je bilo slišati že popoldan, zvečer pa je minister to na twitterju tudi potrdil, ko je zapisal, da so zaupanje, sodelovanje in podobni pogledi na reševanje problemov so v času epidemije še toliko bolj pomembni.

Neuradno je bilo slišati, da je Gantar Bergantovi očital, da ni sklicala strokovne skupine, ki jo je ustanovil za pomoč pri preprečevanju širjenja koronavirusa, Bregantova pa je na te očitke odgovorila v Odmevih in dejala, da je s skupino sodelovala vsakodnevno, da so bila poročila na mizi vsak dan, a brez sej in sejnin in dodala: »Če je to vzrok za slabo delo, pa naj bo.«

Dejala je še, da se strinja, da sta zaupanje in sodelovanje ključna za dobro sodelovanje, a da je  potrebna pa je tudi transparentnost. Dejala je še, da ni prepričana, da je bil minister pripravljen poslušati vse argumente.

Menjujejo se kot po tekočem traku


Bregantova je že tretja državna sekretarka, ki v času Gantarjevega ministrovanja zapušča ministrstvo. Najprej se je za to potezo odločil Andrej Možina, nato je vlada v začetku oktobra razrešila še Jernejo Farkaš Lainšček.

Neuradno je slišati, da naj bi Gantar za novega državnega sekretarja predlagal vidnega člana Desusa Uroša Prikla, ki se je omenjal tudi kot možni vodja urada za demografijo.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije