ŠPEKULACIJE

Bratuškova čaka do zadnjega trenutka

V stranki skrivnostni o tem, kdo bo nasledil Bandellija.
Fotografija: Odnosi med Alenko Bratušek in Marjanom Šarcem naj bi se ohladili. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Odnosi med Alenko Bratušek in Marjanom Šarcem naj bi se ohladili. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

LJUBLJANA – Stranka Alenke Bratušek (SAB) bo premierju Marjanu Šarcu danes predlagala ime kandidata za novega kohezijskega ministra, potem ko se je moral od tega položaja po le dveh mesecih posloviti Marko Bandelli. Kohezijski minister je odstopil po Šarčevem pozivu, ime kandidata za njegovega naslednika pa še ni javno znano, čeprav je krožilo nekaj govoric.

Po neuradnih podatkih sta se Šarec in predsednica SAB Alenka Bratušek, med katerima so se odnosi v zadnjih tednih zaradi trenj znotraj koalicije nekoliko zaostrili, sicer srečala že v torek, a o imenu kandidata nista govorila. V SAB so z informacijami o kandidatu skopi, so pa bolj ali manj ovrgli neuradne govorice, ki so krožile, da naj bi na to mesto predlagali poslanko SAB Mašo Kociper, generalnega sekretarja SAB Jerneja Pavliča, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Metoda Dragonjo ali predsednika sveta SAB Romana Jakiča.

Na tesno

Bandelli je odstopil 13. novembra, potem ko ga je k odstopu zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela na ministrstvu pozval premier Šarec. Državni zbor se je z Bandellijevim odstopom seznanil prejšnji ponedeljek, ko je začel teči desetdnevni rok, ko mora premier predlagati novega ministra ali obvestiti državni zbor, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali kdo drug iz vlade. Ta rok se izteče danes.

Novi minister naj bi pripadal kvoti SAB, z njim pa se bo moral strinjati tudi Šarec. Ta je dejal, da bi v SAB pri iskanju kandidata morda morali razmislili, da ga ne bi iskali znotraj stranke. Doslej se je v medijih govorilo o več imenih, a v stranki teh špekulacij niso podrobneje komentirali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije