KORONANAPAKE

Bosta ministra morala oditi? Oglasil se je Janez Janša

Janša pojasnjuje, da vsi delamo napake, njegovi ministri pa opravljajo dvojno delo.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Voranc Vogel, Delo

V Sloveniji v zadnjih dneh vre zaradi dejanj dveh ministrov vlade Janeza Janše. Minister za zunanje zadeve Anže Logar je bil potrjeno pozitiven na koronavirus, preden je dobil izvid, pa je nekaj časa namesto v samoizolaciji, tako poročajo mediji, preživel v Narodni galeriji, kjer se je srečal z direktorico galerije Barbaro Jaki. Ta je zdaj v samoizolaciji. Drugi minister, ki je na tnalu, je minister za javno upravo Boštjan Koprivnikar. Tudi ta po poročanju medijev na izvid ni čakal v samoizolaciji, ampak kar v kozmetičnem salonu. Njemu očitajo še, da ni spoštoval ukrepa o številu ljudi, ki se lahko v takšnih prostorih zadržujejo. 

Danes se je glede tega oglasil predsednik vlade Janez Janša. »Z obema ministroma sem govoril. Od nobenega ne zahtevam odstopa,« je neposredno odgovoril. Dodal je, da delajo 24 ur na dan in da vsi delamo napake: »Še posebej, ker vsak minister opravlja dvojno delo. Stresno. Brez dodatkov. Te si izplačujejo tisti, ki brez mask na obrazu iz polnega studia kritizirajo nekoga brez.«

Neuporabe maske Milana Kreka, ko je bil na bencinskem servisu in bi jo moral imeti nameščeno čez nos in usta, ni komentiral. Vladni urad za komuniciranje smo vprašali, ali vlada razmišlja o razrešitvi prvega moža Nacionalnega inštituta za javno zdravje. »Obveščamo vas, da vlada o tem ni razpravljala,« so bili kratki.

Poleg tega jasnega zapisa je danes enega ostrega namenil tudi predsednici stranke SD Tanji Fajon. Kaj je napisal, preberite na povezavi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije