PRVA ZMAGA LEVICE?

Boscarol pobral delavce in odšel

Objavljeno 15. oktober 2018 19.10 | Posodobljeno 15. oktober 2018 21.43 | Piše: STA, N. Č.

Stranka Levica se ne vznemirja in se za potezo ajdovskega Pipistrela ne čuti odgovorne.

Ivo Boscarol je konec tedna napovedal, da se umika iz slovenskih medijev. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
AJDOVŠČINA – Ustanovitelj ajdovskega Pipistrela Ivo Boscarol, ki je že večkrat napovedal selitev proizvodnje iz države, je v zadnjem javnem nastopu, ki ga je imel konec tedna na povabilo Inštituta za mladinsko politiko Občine Ajdovščina, napovedal, da bo podjetje že v tem tednu preselilo 40 zaposlenih iz Ajdovščine v Gorico. Kot je na pogovornem večeru dejal Boscarol, se bo to zgodilo ob načrtih glede vključitve kapitalskih dobičkov v dohodninsko osnovo, ki je zapisana v koalicijskem sporazumu manjšinske vlade, in zaradi groženj podjetnikom z nacionalizacijo, ki jih je izrekel poslanec Levice Miha Kordiš.

Boscarol: Ne želim, da me nacionalizirajo

»S prihodnjim tednom bomo v Gorico že preselili proizvodnjo večine modelov letal in prezaposlili 40 delavcev iz Ajdovščine, do konca leta pa bo tam že več kot 50 zaposlenih. Za zdaj selimo samo proizvodnjo. Glede morebitne selitve razvoja v tem trenutku ne bi rad dajal komentarjev. Ne nameravam pa čakati, da me nacionalizirajo,« je za STA povedal Boscarol.

Levica prepričana, da je selitev načrtovana že dlje časa

Levica ob tem pojasnjuje, da Boscarol seli proizvodnjo v Gorico ne zaradi izjav Mihe Kordiša, ampak ker je podjetje že junija 2017 tam začelo graditi nov obrat, in da se »ukrepi Levice tičejo sredstev, ki si jih lastniki izplačajo kot dobiček, zato bi se moral seliti Boscarol osebno in ne proizvodnja«.

Boscarol je v pogovornem večeru poudaril, da je bil to njegov zadnji javni nastop v Sloveniji in da se niti v medijih ne bo več pojavljal, saj »je škoda moje energije, da bi prepričeval prepričane«.

Deli s prijatelji