NA SODIŠČU

Boris Popovič po poteh Janeza Janše

Popovič se je zagovarjal zaradi opazk na račun Carlove.
Fotografija: Boris Popovič se je zaradi komentarja o oprsju novinarke znašel na sodišču. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Boris Popovič se je zaradi komentarja o oprsju novinarke znašel na sodišču. FOTO: Jože Suhadolnik

KOPER – Na koprskem okrožnem sodišču se je po več preklicanih narokih skoraj pet let po predobravnavnem naroku začela glavna obravnava v zasebni tožbi novinarke RTV Slovenija Eugenije Carl, ki dolgoletnemu koprskemu županu Borisu Popoviču očita obrekovanje zaradi opazk, ki jih je ta izrekel na račun njenega oprsja.

Popovič je v svojem zagovoru izpostavil, da je Carlova kot »absolutna javna oseba« o njem namerno poročala pristransko, v konkretnem primeru pa mu je pred sodiščem postavila provokativna vprašanja. Da bi preusmeril pozornost, je izrekel komentar o njeni intimi, pri čemer je sam ocenil, da ni bil žaljiv, ampak jo je celo pohvalil. Obenem je z drugo izjavo na račun Carlove želel spodbuditi javno razpravo o novinarjih nacionalne televizije in o tem, ali zanje sploh veljajo pravila glede izogibanja konfliktu interesov. »Vse skupaj je bila kritika njenega dela, ne Eugenije Carl kot osebe,« je dejal Popovič.

Naslednji narok bo že čez teden dni, glede na število predlaganih prič pa se obeta dolgotrajen postopek.

Ljubljansko sodišče mu je naložilo denarno kazen

V zvezi z omenjenimi izjavami je že ljubljansko okrajno sodišče pred meseci Popoviču naložilo 3500 evrov odškodnine. Ljubljansko sodišče je v njegovih izjavah prepoznalo poseganje v njene osebnostne pravice in mu je že leta 2014 z začasno odredbo prepovedalo javno govoriti o njenem telesu.

Pred tedni je Carlova že zmagala v tožbi proti prvaku SDS Janezu Janši, ki ga je tožila zaradi njegovega tvita o 'presstitutkah'. Janša je bil v Celju obsojen na tri mesece pogojne kazni s preizkusno dobo enega leta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije