VPRAŠANJE SINDIKATA

»Bodo policistom zaračunali stroške zasledovanja ugrabljenega avtobusa?«

Zavračajo pohvale in čestitke tistih, ki »kradejo denar, namenjen zaposlenim!«.
Fotografija: V dogodku je bil udeležen avtobus LPP. FOTO: M. M.
Odpri galerijo
V dogodku je bil udeležen avtobus LPP. FOTO: M. M.

LJUBLJANA – Po četrtkovi drami sredi Ljubljane, ko je 48-letnik ugrabil avtobus mestnega potniškega prometa, med intervencijo policije pa je umrl, se je oglasil Sindikat policistov Slovenije (SPS), katerega predsednik je Kristjan Mlekuš.

»Medtem ko vlada in vodstvo ministrstva za notranje zadeve (MNZ) stroške delodajalca (drugi bruto) poskušata prevaliti na pleča policistk in policistov, ti na terenu s svojim hrabrim in požrtvovalnim ter nesebičnim delom rešujejo življenja osmih državljank in državljanov, ki so bili včeraj zvečer žrtve ugrabitve na avtobusu LPP,« so zapisali v sindikatu.
 
Preberite še:
VIDEO: Ugrabitelj avtobusa znan iz preteklosti: zabarikadiral se je v stavbo

FOTO: 49-letni ugrabitelj mestnega avtobusa je vstopil pri Drami

»Samo policistom gre zahvala, da so posredovali uspešno, učinkovito in strokovno, da ni bilo nedolžnih žrtev. Ali bodo v MNZ policistom zaradi tega zaračunali stroške goriva službenih vozil, ki so nastali pri zasledovanju ugrabljenega avtobusa, ker tolmačijo da morajo stroške delodajalca pokrivati zaposleni? Ali pa bodo policistkam in policistom zaračunali stroške raznih sprejemov, kjer se bodo nabirale politične točke na plečih tistih, ki tvegajo svoja življenja, da zagotavljajo varnost v Republiki Sloveniji? Očitno je glede na trenutno politično vodstvo MNZ mogoče pričakovati marsikaj! ČESTITKE policistkam in policistom za hrabro in požrtvovalno dejanje, vnaprej zavračamo pohvale in čestitke tistih, ki nam kradejo denar, namenjen zaposlenim!« so še zapisali v sindikatu.
 

Več o ugrabitvi preberite v sobotni izdaji tiskanih Slovenskih novic.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije