SDH

Bo ostala brez 11 tisočakov mesečne plače?

Vse več govoric, da bo Lidia Glavina zamenjana.
Fotografija: Z Glavino naj bi se poskušali dogovoriti o sporazumnem odhodu. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Z Glavino naj bi se poskušali dogovoriti o sporazumnem odhodu. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Nadzorniki Slovenskega državnega holdinga SDH bodo danes med drugim nadaljevali obravnavo strategije upravljanja državnih naložb v turističnem sektorju, v zraku pa so tudi kadrovske menjave. Že nekaj časa se govori, da so Lidii Glavina šteti dnevi na vrhu SDH. Na mestu predsednice uprave naj bi jo zamenjal Andrej Božič.

V primeru odhoda Glavine iz uprave bi bila ta sicer spet dvočlanska, a s tem vseeno normalno operativna. Za tak scenarij se po neuradnih podatkih časnika Delo že od prevzema vodenja vlade zavzema največja vladna stranka LMŠ, v zadnjem obdobju pa tudi SMC, ki jo je prej podpirala.

Izgubila zaupanje

Med drugim naj bi izgubila zaupanje gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, zlasti kar zadeva uresničitev turistične strategije, v okviru katere si država prizadeva, da bi prevzela nadzor v treh pomembnih hotelskih družbah – Sava Turizem, Istrabenz Turizem in Hoteli Bernardin – ter to preprečila srbskemu poslovnežu Miodragu Kostiću.

Glavina je precej prahu dvignila konec leta 2017, ko so nadzorniki SDH njej in tedanji članici uprave Nadi Drobne Popovič za 40 odstotkov dvignili plači. Plača Glavine je tako znašala skoraj 15.500 evrov (pred zvišanjem okoli 11 tisočakov). Zaradi pritiska javnosti sta se zvišanju odpovedali, Drobne Popovičeva pa je odstopila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije