PREMIER V ODHODU

Bo moral Cerar k odstopu pozvati tudi ministre?

V državnem zboru padajo takšni in drugačni predlogi.
Fotografija: Karl Erjavec. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Karl Erjavec. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – »Ali se vam ne zdi, da bi lahko potegnili druge poteze, ki bi pri volivcih dvignile vaš načeti ugled?« je na današnji, verjetno zadnji redni seji državnega zbora premierja v odhodu Mira Cerarja vprašal poslanec stranke Desus Franc Jurša. Ob tem je dodal, da bi Cerar lahko k odstopu pozval vse ministre, »ki so mu zakuhali največ težav«.

Na kaj namiguje Cerar?

Cerar mu je odgovoril, da ga veseli, da v Desusu skrbijo tudi za druge, ne le za upokojence, in upa, da bo tako tudi v prihodnje, ne le ko nastopajo javno. Kot je dejal, se v razpravo o ministrih ne bo spustil, bi bila pa »zelo zanimiva, tudi verjamem, da veste, zakaj«. Je pa poudaril, da so upokojence zagovarjali tudi v SMC in SD. Nobena pozitivna odločitev, tudi v korist upokojencev, ni mogla biti na vladi nikoli sprejeta brez SMC, ki ima v vladi večino ministrov, je opozoril.

Jurša je sicer v vprašanju spomnil na nekatera razhajanja znotraj vlade in koalicije. Cerarju je očital, da jih dostikrat niso slišali, denimo takrat, ko so odsvetovali sklenitev sporazuma z zdravniškim sindikatom Fides ali pa ko je bil s preglasovanjem sprejet odlok o zvišanju plač direktorjev javnih zavodov. Premiera je opozoril tudi na negativno reakcijo na enem od koalicijskih sestankov, ko so govorili o odpravi krivic za upokojence.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije