ISKANJE VEČINE

Bo 46. glas Šarcu namenila Ljudmila Novak?

Objavljeno 10. avgust 2018 10.02 | Posodobljeno 10. avgust 2018 10.34 | Piše: P. Pa.

Nekdanja predsednica stranke NSi pravi, da bo glasovala tako, kot bo odločila stranka. 

Ljudmila Novak pravi, da ne bo ona tista, ki bo pomagala Šarcu do izvolitve. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
LJUBLJANA – Marjanu Šarcu se izteka čas, teden pred predvidenim glasovanjem v državnem zboru pa še vedno nima zagotovljenega 46. glasu. Trenutno naj bi imel zgolj 43 glasov, podporo pa sta mu, »če ne bo šlo drugače«, obljubila tudi predstavnika manjšine. A dva glasova mu še vedno ne prineseta potrebne večine, zanjo namreč potrebuje še vsaj en glas. 

Kdo bi utegnil biti tisti, ki bo Šarca ustoličil na premierski stolček, je težko napovedati, saj je glasovanje tajno. A nekateri so prepričani, da bi to lahko bila prav nekdanja predsednica NSi, Ljudmila Novak, ki je v povolilnem obdobju javno in glasno kritizirala zmagovalca volitev Janeza Janšo in dejala, da ne more biti predsednik vlade nekdo, ki gradi na delitvah.

A Novakova vztraja, da Šarca ne bo podprla, da bo glasovala tako, kot se bo odločila stranka. »Ne, glasovala bom tako, kot se bo stranka odločila. Za zdaj smo sprejeli sklepe, da ga ne podpremo, če bo pa kakšna sprememba, bo pa že kmalu jasno,« je povedala Novakova. Ob tem je še poudarila, če bo Šarcu vlado uspelo sestaviti, da bo to zelo težko in tudi kratkotrajno vladanje.
Povezane vsebine
Deli s prijatelji