ZADNJI ROK

Bitka za Abanko

Izteka se rok za oddajo ponudb.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec, Delo

Danes se izteka rok za oddajo zavezujočih ponudb za nakup Abanke. Gre za politično in kapitalsko izjemno vročo zadevo, pri kateri interesenti ne izbirajo sredstev za dosego cilja.

V igri za Abanko so ostali trije močni igralci: poleg MK Group srbskega poslovneža Miodraga Kostića še madžarska banka OTP in ameriški sklad Apollo, ki mu svetuje Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice. Skozi leta njegovega delovanja v ozadju pa se ga je v medijih prijela oznaka »grobar slovenskega gospodarstva«. Kaže, da je močno aktiven tudi v postopku prodaje Abanke.

Zadeva je šla očitno čez rob, kajti v MK Group so se ostro odzvali na poročanje Siola, češ da naj bi izpadli iz boja za nakup slovenske podružnice družbe Heta Asset Resolution. Kaj je bil resnični namen tega članka (Zakaj je Kostić primeren za Banko Slovenije, za Avstrijce pa ne?) v MK Group ne želijo špekulirati. Pravijo pa, da gre za neresnične in nepreverjene informacije, ki se širijo zgolj z namenom škodovati njihovemu ugledu, saj je prav MK Group eden izmed najresnejših interesentov za nakup.

Vse kaže, da je MK Group tokrat prekipelo. Napovedali so namreč, da bodo sprožili ustrezne pravne postopke za zaščito poslovnega ugleda svoje skupine. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije