OB SMRTI VELENJSKEGA ŽUPANA

Tako ganljivo se je od Bojana Kontiča poslovila Tanja Fajon

Velenjski župan je zaradi bolezni umrl danes dopoldne.
Fotografija: Bojan Kontič. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Bojan Kontič. FOTO: Brane Piano

Ob smrti velenjskega župana Bojana Kontiča se je od njega poslovila predsedujoča SD Tanja Fajon.

»Težke so besede in misli ob tvoji smrti. Bil si steber socialne demokracije, ponos mesta Velenje, na svoji zasebni in profesionalni poti si zaznamoval življenja mnogih, bil si človek z veliko začetnico in prijatelj. Marsikaj sem se naučila od tebe. Predvsem pa odločnosti, poguma in modrosti,« je zapisala.

Preberite tudi: Šok, umrl je velenjski župan

Kontič je bil po njenih besedah človek, ki ni nikoli zapiral vrat, tudi, ko so ljudje razmišljali drugače. »Vedno si znal prisluhniti, predvsem pa spodbujati mlade, napredne in svobodno misleče ljudi. Pogrešala te bom. Ostal boš z nami. Moje iskreno sožalje družini in prijateljem.«

Predsednik državnega sveta Alojz Kovšca je na twitterju v imenu državnega sveta svojcem izrazil in dodal, da bodo »kolega ohranili v lepem spominu«. Evropski poslanec Milan Brglez (S&D/SD) pa je zapisal, da je »Kontič svojo zavezanost vrednotam socialdemokracije dokazoval s svojim delom in dejanji. Velenje in Slovenija sta izgubila velikega socialdemokrata in človeka.«

 

​V Velenju bodo morali izvoliti novega župana


Kot sopovedali na velenjski občini, je Kontič zaradi bolezni umrl danes dopoldne. Podrobnosti o odprtju žalne knjige, žalni seji in o pogrebu bodo z velenjske občine še sporočili. Vsem svojcem in najbližjim so izrekli globoko in iskreno sožalje.
Bojan Kontič. FOTO: Jože Suhadolnik
Bojan Kontič. FOTO: Jože Suhadolnik

V Velenju bodo morali izvoliti novega župana, saj se morajo ob smrti župana razpisati nadomestne volitve za trajanje do konca štiriletnega mandata. Volitve se opravijo 60 do 90 dneh od razpisa.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije