Beg iz karantene: okuženega Slovenca prijavili policiji

Okuženi morda kršil karanteno in pristal na urgenci. Prijavili so ga v lucijskem zdravstvenem domu.
Fotografija: Zaradi poslabšanja zdravja so ga morali z vikenda z rešilcem odpeljati na izolsko urgenco, od tam pa infekcijsko kliniko v Ljubljani. (Fotografija je simbolična). FOTO: Špela Žabkar, Delo
Odpri galerijo
Zaradi poslabšanja zdravja so ga morali z vikenda z rešilcem odpeljati na izolsko urgenco, od tam pa infekcijsko kliniko v Ljubljani. (Fotografija je simbolična). FOTO: Špela Žabkar, Delo

V Zdravstvenem domu Lucija so dopoldne prejeli klic na pomoč od moškega, ki je bil na testu pozitiven na novi koronavirus in je morda kršil karanteno z odhodom na vikend v piransko občino, poročajo Primorske novice.

Zaradi poslabšanja zdravja so ga morali z vikenda z rešilcem odpeljati na izolsko urgenco, od tam pa na infekcijsko kliniko v Ljubljani.

Moški je bil že pred dnevi na testiranju, kjer so mu potrdili okužbo z novim koronavirusom, kar je priznal tudi reševalcem, kot tudi, da so ga na testiranju ob izvidu podučili, da mora v karanteno na svojem domu – v samoizolacijo, na svoji spletni strani poroča časnik.
Minister: Na pogreb lahko greste, po nakup v drugo občino pa le izjemoma (VIDEO)
Po neuradnih informacijah Primorskih novic naj bi imel moški bivališče v enem od krajev v osrednji Sloveniji, v piranski občini pa vikend. Vendar pa naj bi si stalno bivališče zakonski par razdelil, tako da je eden prijavljen v osrednji Sloveniji, drugi pa v piranski občini. Ker so v lucijskem zdravstvenem domu posumili, da bi lahko šlo za kršenje karantene, so poslali tudi prijavo policiji.

Po moškega so na njegov vikend poslali reševalce, saj se mu je stanje tako poslabšalo, da je moral na pomoč poklicati v zdravstveni dom. Tam so izvedeli, da ima moški s testom potrjeno okužbo in da težko diha. Ponj je prišla posebej opremljena ekipa reševalcev za primer okužbe s posebnim reševalnim vozilom in takoj obvestila urgenco v izolski bolnišnici, da prihajajo z okuženim pacientom v težkem stanju.
Konec vikend turizma: gibanje le še v svoji občini; v trgovino le z masko (VIDEO)
Kot je za Primorske novice povedal predstojnik izolske urgence Peter Golob, so moškega sprejeli v izolirnici in takoj priklopili na prenosni respirator. Strokovni direktor bolnišnice Dušan Deisinger je za časnik dodal, da so takoj obvestili infekcijsko kliniko v Ljubljani. Tja so nato okuženega moškega, priklopljenega na respirator, odpeljali s posebej za to opremljeno ekipo v posebej za to predvidenem rešilcu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije