VREMENSKO OPOZORILO

Arso prižgal alarme, grozi toča

Nalivi s točo se lahko pojavijo na različnih koncih Slovenije.
Fotografija: Toča zadnje čase povzroča številne nevšečnosti. FOTO: Petra Juvančič
Odpri galerijo
Toča zadnje čase povzroča številne nevšečnosti. FOTO: Petra Juvančič

Prejšnjo sredo je toča pustila za seboj pravo razdejanje, zdaj pa, kot kaže, že prihaja nova pošiljka. Včeraj so se z vremenskimi nevšečnostmi in močnim vetrom ubadali predvsem ob morju. Močan veter je podiral drevesa in odkrival strehe.

Arso pa je tudi danes že prižgal alarme za nevarnost toče in ponekod je možnost za tovrstne padavine zelo velika. Danes popoldne in zvečer bodo še možna krajevna neurja. večer so še možna krajevna neurja. Nevihte se bodo po napovedih vremenoslovcev pomikale od Dolenjske čez Zasavje proti Štajerski in Prekmurju. O obilnih padavinah poročajo z območja Celja, kjer je popoldne zalilo več stanovanjskih in poslovnih objektov. O posledicah poročajo tudi z območja Trebnjega in Hrastnika.
Okoli 17. ure je območja Celja zajelo neurje z obilnimi padavinami. Prizadete so bile predvsem občine Prebold, Celje, Laško, Žalec in Šentjur. Zaradi hudega naliva so težave povzročale meteorne vode, ki so zalile več kleti stanovanjskih in večstanovanjskih ter poslovnih objektov, so sporočili iz celjskega centra za obveščanje.

FOTO: Arso
FOTO: Arso

Preberite tudi: Takšno je razdejanje po neurju (FOTO in VIDEO)
Umag povsem razdejan, veter bril 150 kilometrov na uro (VIDEO)


Ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, zlasti na jugu so še možne nevihte. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem deloma sončno in večinoma suho. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še deževalo. Še bo pihal veter severne smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24, na Primorskem do 26 stopinj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije