VREME

Prižgano oranžno opozorilo: prihajajo neurje, veter in toča

Ponedeljkovo neurje je povzročilo številne težave.
Fotografija: Ponovno nas čaka pestro vremensko dogajanje. FOTO: Zakaz86, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Ponovno nas čaka pestro vremensko dogajanje. FOTO: Zakaz86, Getty Images, Istockphoto

Ponedeljkove padavine so marsikje povzročile težave, sodeč po vremenski napovedi za popoldne, pa se utegnejo ponoviti tudi danes. Predvsem na jugu države bodo danes čez dan mogoča krajevna neurja z močnimi nalivi, s sunki vetra in točo. Ob tem lahko hitro narastejo lokalni hudourniki, se glasi opozorilo, ki ga je izdala agencija za okolje (Arso). Zaradi nevarnosti so za južni del države prižgali oranžni, drugi najvišji alarm. Ta sporoča, da so vremenske razmere lahko nevarne ter da so mogoče gmotna škoda in žrtve.

Plohe in nevihte se bodo sredi dneva najprej pojavljale predvsem v južni polovici države, kasneje pa bodo nastajale tudi drugod. Ponekod bo zapihal severni do severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.
 
Preberite tudi:

Neurje zajelo Slovenijo: klestila debela toča, podrlo tudi semafor (FOTO in VIDEO)


 
Ponoči bo spremenljivo oblačno, še bodo občasne krajevne padavine, delno nevihte. V sredo bo sončno z nekaj kopaste oblačnosti. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo nastala še kakšna kratkotrajna ploha. Jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 24 do 29 stopinj Celzija. V četrtek in petek bo pretežno jasno in postopno bolj vroče.
 
V soboto bo zahodne Alpe dosegla nova vremenska motnja, ki bo na vreme pri nas predvidoma vplivala v nedeljo in ponedeljek. Do sobote bo sončno in vroče, v soboto zvečer bodo v gorah prve nevihte. V nedeljo in ponedeljek kaže na nestanovitno vreme z občasnimi padavinami, delno nevihtami, in osvežitvijo. V torek in sredo bo predvidoma suho vreme.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije