KJE JE JONATHAN?

Američana zapuščata Slovenijo brez sina

Pogrešan je že več kot sedem tednov. 
Fotografija: Jonathan Ried Luskin. FOTO: arhiv S. N.
Odpri galerijo
Jonathan Ried Luskin. FOTO: arhiv S. N.

LJUBLJANA – Starša v Sloveniji pogrešanega Američana Jonathana Luskina danes zapuščata našo deželo. Po slabem tednu, ki sta ga preživela v Ljubljani in iskala svojega 25-letnega sina, za katerim se je pred sedmimi tedni izgubila vsaka sled, se vračata domov sama in strtih src.

Tik pred odhodom nam je Susan Stone, Jonathanova mama, razkrila, da niso prejeli novih informacij. »Po odhodu bova s slovenskimi policisti ostala v stiku prek elektronske pošte in telefona. V veliko pomoč nama je tudi ameriška ambasada v Sloveniji, ki nama svetuje in pomaga pri usmerjanju, s kom naj govoriva. Preiskava je zdaj v celoti v rokah slovenskih organov,« je še dejala Stonova.

Spomnimo, Američan Jonathan Luskin se je 22. junija poslovil od družine, se vkrcal na vlak na Dunaju in se odpeljal proti Ljubljani. Noč na 23. junij je prebil v ljubljanskem hostlu H20, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. Njegova družina in prijatelji menijo, da se je odpravil proti Triglavskemu narodnemu parku, saj si je želel raziskati slovenski naravni biser. Njegovo mamo Susan Stone in očeta Allana Luskina najbolj skrbi, da se je res odpravil tja, tam doživel nesrečo in zaman čakal pomoč.  

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije