Predstavitvena informacija

Alternativno zdravljenje: kako lahko pomaga?  

Objavljeno 08. marec 2019 10.15 | Posodobljeno 28. januar 2020 10.25 | Piše: P. I.

Za vse bolezni velja, da jih je bolje preprečiti kot zdraviti, a ko bolezen pride, ne smemo pozabiti, da lahko s celostnim pristopom in spremembami življenjskih navad izjemno veliko storimo zase in pripomoremo k uspešnosti zdravljenja. 

Vsako telo je edinstveno in se različno odziva na različne oblike in pristope zdravljenja. FOTO: Getty Images
Ravnovesje telesa, duha in uma ima tako v preventivi kot tudi pri zdravljenju izjemno pomembno vlogo in lahko pomaga preprečiti nastanek bolezni ter tudi lajšati težave in simptome ter celo pospešuje učinkovitost zdravljenja.

Alternativne metode zdravljenja pri zdravljenju raka morda ne vplivajo neposredno na obolele celice, vsekakor pa telesu zelo pomagajo v boju proti bolezni.

Vsako telo je edinstveno in se različno odziva na različne oblike in pristope zdravljenja. Kako hitro, dobro in učinkovito se bo kdo odzval na katero od možnih oblik, ne moremo vedeti, zagotovo pa za vse velja, da ne glede na obliko, stopnjo ali agresivnost raka alternativni pristopi vsem pomagajo pri lajšanju simptomov in težav, ki jih prinese bolezen. Dejstvo je, da konvencionalne oblike zdravljenja raka telo oslabijo in v večini primerov ne odpravijo vzrokov za nastanek bolezni, medtem ko alternativne terapije telo krepijo in so usmerjenje v odpravljanje vzrokov. Zato je kombinacija klasičnega zdravljenja z alternativnimi terapijami za mnoge tista, ki prinaša najboljše učinke in preprečuje razvoj nadaljnjih bolezni.


Pravilna prehrana je vedno ključnega pomena za uspešno zdravljenje. Pomembno je vedeti, kaj uživati in kaj izločiti iz jedilnika, saj lahko že z ustrezno izbiro prehrane odločilno vplivamo na učinkovitost zdravljenja. Predelana živila, gazirane pijače in alkohol ovirajo zdravljenje, medtem ko živila, bogata s hranili, krepijo naše telo in posledično tudi proces zdravljenja.

Številne simptome bolezni in tudi stranske učinke zdravljenja lahko dokazano uspešno omilimo ali celo odpravimo z alternativnimi terapijami, kot so akupunktura, masaža, hipnoza, tehnike sproščanja, aromaterapija, meditacija in številne druge. Tudi spremembe življenjskega sloga, dovolj kakovostnega spanca, gibanje na svežem zraku in primerne oblike vadbe imajo na zdravljenje izjemno pozitivne učinke.

image
Številne simptome bolezni in stranske učinke zdravljenja lahko uspešno omilimo ali odpravimo z alternativnimi terapijami. FOTO: Getty Images

Bistveno je, da se seznanite z vsemi možnostmi, ki vam jih ponujajo alternativni pristopi, in prepoznate tiste, ki na vas najbolje vplivajo, ter jih vključite v svoj vsakdan, še preden se pojavi bolezen. S tem si gradite močno in odporno telo, ki bo lažje bilo bitko z morebitno boleznijo.

Sejem Altermed tudi letos zagotavlja bogat vir znanja in informacij o alternativnih oblikah zdravljenja in preprečevanja bolezni. Predstavili vam bomo številne novosti, možnosti in za marsikoga še zmeraj skrivnosti, ki lahko pomembno vplivajo na vaše zdravje in počutje. Obiščite nas in si dovolite obogatiti svoje življenje z novim znanjem in boljšim počutjem. Ne glede na ves napredek in tehnološke inovacije še zmeraj velja, da je najboljše zdravilo preventiva in naš največji vir zdravja harmonija.
Deli s prijatelji