ZAMENJAVA

Alkohol odnesel prvega kriminalista

Novi prvi kriminalist PU Maribor je postal Andrej Kolbl
Fotografija: Andrej Kolbl je postal novi prvi kriminalist PU Maribor.  FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Andrej Kolbl je postal novi prvi kriminalist PU Maribor.  FOTO: O. B.

MARIBOR – Z mariborske policije so sporočili, da sektor kriminalistične policije (SKP) PU Maribor že od 1. maja po pooblastilu generalne direktorice policije Tatjane Bobnar vodi Andrej Kolbl. Robert Munda, dosedanji vodja SKP PU Maribor, pa opravlja naloge višjega kriminalističnega inšpektorja specialista SKP I v vodstvu SKP PU Maribor. 

Očitno je torej alkohol le odnesel prvega dosedanjega kriminalista PU Maribor. Mundo so namreč v prvi polovici februarja med rutinskim pregledom pri Hočah zaustavili mariborski policisti. Munda je opravil preizkus alkoholiziranosti, ta pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, torej nekaj več kot en promile.

Takrat so Mundi policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekli 900 evrov globe in 16 kazenskih točk, za en dan pa so mu odvzeli tudi vozniško dovoljenje. Po naših podatkih je kmalu zatem poravnal zakonsko določeno polovico denarne kazni, kazenske točke pa so mu ostale in bodo veljale dve leti, ko bodo lahko izbrisane, seveda če v tem času ne bo dobil še dveh točk, kar bi pomenilo, da bi ostal brez vozniškega dovoljenja, ki mu ga sodišče, enako kot vsakemu državljanu lahko pogojno vrne.    

Sicer pa so zoper nekdanjega vodjo SKP PU Maribor sprožili tudi disciplinski postopek, ki ga je vodila generalna direktorica policije Tatjana Bobnar. Po omenjenem dogodku je policija posredovala sporočilo, da morajo policisti v skladu s kodeksom policijske etike tudi v zasebnem življenju skrbeti za varovanje in utrjevanje lastnega ugleda in ugleda policijske organizacije ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije