POZOR

Toča in nevihte zajele Slovenijo, ponoči se bo okrepil veter

V petek se bo nekoliko ohladilo.
Fotografija: O toči poročajo iz okolice Vrhnike (simbolična fotografija). FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
O toči poročajo iz okolice Vrhnike (simbolična fotografija). FOTO: Getty Images/iStockphoto

LJUBLJANA – Popoldne in zvečer bodo posamezne močne nevihte z nalivi, s točo in z močnimi vetrovnimi sunki, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso), kjer so za večji del države prižgali oranžni alarm.

Predvsem ponekod na Gorenjskem in Notranjskem nastajajo tudi lokalne močnejše nevihte. Predvsem zvečer in ponoči se bodo vetrovi v višinah nekoliko okrepili, napovedujejo na Neurje.si.

Zaradi lokalnih neviht je bil po tretji uri popoldne upočasnjen promet na primorski avtocesti med Vrhniko in Postojno v obe smeri na posameznih odsekih, poroča prometnoinformacijski center. Ob tem voznike opozarjajo, naj se ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.



Neurje na primorski avtocesti. FOTO: Dars
Neurje na primorski avtocesti. FOTO: Dars


Za skoraj vso Slovenijo je prižgan oranžni alarm. FOTO: Arso
Za skoraj vso Slovenijo je prižgan oranžni alarm. FOTO: Arso


Ponekod že močno pada. FOTO: Arso
Ponekod že močno pada. FOTO: Arso


Kje trenutno grozi toča, lahko preverite tukaj:


Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj in delno dopoldne bo ponekod v osrednji in vzhodni Sloveniji nizka oblačnost. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne nevihte, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici Slovenije. Šibka burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo čez dan od severozahoda razširile nad večji del Slovenije. Hladneje bo, čez dan bo prehodno zapihal severni do severovzhodni veter. V soboto bo po večini sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta, napoveduje Arso.
 

So se pri vas že razbesnele nevihte in/ali pada toča? Pošljite nam fotografijo ali video.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije