ALKOHOL UBIJA

Policisti bodo treznim delili vstopnice

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se bodo pridružili policistom.
Fotografija: Akcija za vožnjo brez alkohola. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Akcija za vožnjo brez alkohola. FOTO: Mavric Pivk, Delo

CELJE – Vzorni vozniki bodo na Celjskem nagrajeni z ogledom rokometne tekme. Rokometni klub Celje Pivovarna Laško se je pridružil akciji za ničelno toleranco do alkohola in drog v prometu, ki v teh dneh poteka v Sloveniji. Tisti, ki bodo med policijsko akcijo napihali ničlo, bodo dobili kupon za ogled tekme lige prvakov proti Zagrebu.

Kupone bo v času akcije lahko prejel vsak udeleženec v prometu, ki ga bo ustavila policija in bo dosledno upošteval cestnoprometne predpise, so iz kluba sporočili v izjavi za javnost.

Posebna akcija za tekmo z Zagrebom bo na območju celotne PU Celje potekala ta petek, ko bosta pri nadzoru prometa med 18. in 19. uro v Celju sodelovala tudi dva igralca celjskega kluba Gal Marguč in Matic Grošelj, ki bosta vzornim voznikom osebno delila vabila na tekmo.



Akcija Slovenija vozi 0,0, ki jo ministrstvo za zdravje izvaja v sodelovanju z AMZS, DrogArtom, inšpekcijskimi službami in Valom 202, bo potekala do 11. novembra. Vozniki bodo lahko na posebnih kontrolah 0,0 po Sloveniji preverili stopnjo alkohola v krvi. Poleg vstopnic za tekmo na Celjskem bodo lahko vzorni vozniki po Sloveniji prejeli tudi vstopnice za koncert Policijskega orkestra z Vladom Kreslinom.

Celjani so še sporočili, da so vsi člani kluba podpisali zavezo oziroma kodeks, s katerim se zavezujejo k dejanjem, s katerimi bodo pripomogli k večji varnosti ter odgovornosti v prometu in še pomembneje, k aktivni promociji in ozaveščanju o tej tematiki.

Podobna akcija se obeta tudi za tekmo z Nantesom. Prav tako se bodo policisti na tekmi z Zagrebom predstavili javnosti, ko bodo javnosti pred dvorano Zlatorog prikazali svoje delo in opremo.

Od policistov lahko dobite darilo. FOTO: Leon Vidic, Delo
Od policistov lahko dobite darilo. FOTO: Leon Vidic, Delo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije