ANKETA

Šarčeva LMŠ še kar pridobiva, vladi podpora upadla

Afera maketa: Šarec verjame Cerarjevi presoji glede Lebna. 
Fotografija: Marjan Šarec med intervjujem za Al Jazeero. FOTO: Youtbe, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Marjan Šarec med intervjujem za Al Jazeero. FOTO: Youtbe, posnetek zaslona

LJUBLJANA – Vladi premierja Marjana Šarca je ta mesec podpora nekoliko upadla. Podpira jo 56,1 odstotka vprašanih, dobra tretjina (32,4 odstotka) je z njo nezadovoljna, 11,5 odstotka pa je neopredeljenih, kaže javnomnenjska raziskava Mediane za Pop TV. Med strankami ima največjo podporo Šarčeva LMŠ, sledi SDS, na tretjem mestu je Levica.

Najbolj priljubljeni politik ostaja predsednik republike Borut Pahor, zelo tesno pa mu na drugem mestu sledi predsednik vlade Marjan Šarec.

Afera maketa: Šarec verjame Cerarjevi presoji

Premier Marjan Šarec je afero z izdelavo makete za izgradnjo drugega tira med Koprom in Divačo danes komentiral z besedami, da gre »predvsem za stvar SMC iz prejšnjega mandata«.
Marjan Šarec med intervjujem za Al Jazeero. FOTO: Youtbe, posnetek zaslona
Marjan Šarec med intervjujem za Al Jazeero. FOTO: Youtbe, posnetek zaslona

Kot je ob robu vrha EU in Arabske lige dejal, pa za zdaj verjame presoji predsednika SMC Mira Cerarja, ki je dejal, da ministru iz svoje stranke zaupa.

Predsednik SMC in Cerar je v četrtek po pogovoru z Juretom Lebnom namreč dejal, da mu je ta zagotovil, da ni storil nič nezakonitega. Kot je povedal, bodo v SMC politično odgovornost za domnevna kazniva dejanja pri poslu z maketo ugotavljali po končani kriminalistični preiskavi. 
Miro Cerar. FOTO: Blažž Samec, Delo
Miro Cerar. FOTO: Blažž Samec, Delo

V medijih so se namreč se pojavila dopisovanja tedaj odgovornih za projekt, ki namigujejo, da naj bi bil posel z maketo dogovorjen vnaprej. Posel v zvezi z maketo je pod drobnogled vzela tudi policija, ki preiskuje domnevna kazniva dejanja med 1. julijem 2017 in 30. junijem 2018.
V preiskavi so se znašli direktor direkcije za infrastrukturo Damir Topolko in še trije uslužbenci direkcije, več medijev pa je v zadnjih dneh objavilo dokumente oziroma spletno dopisovanje, ki kažejo, da so se pogovori o poslu vodili na precej višjih ravneh.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije