SLABA VOLJA

Adria znova razburja: 22 potnikov kupilo letalsko karto in ostalo brez sedeža

Potniki so obtičalu na letališču Jožeta Pučnika
Fotografija: Potniki so na Brniku morali iskati nadomestne lete. FOTO: Aljaž Vrabec
Odpri galerijo
Potniki so na Brniku morali iskati nadomestne lete. FOTO: Aljaž Vrabec

BRNIK – Letalska družba Adria Airways, ki zadnje čase slovi predvsem po številnih odpovedih letov, je znova povzročila precej slabe volje pri potnikih. Združili so leta za München in Dunaj, presežek potnikov pa so po poročanju portala delo.si sporočili le malo pred odhodom.

Potnikom, ki so kljub kupljeni karti ostali brez sedeža, ni preostalo drugega, kot da se postavijo v vrsto, da jim uslužbenca Adrie najdeta nadomestni let.

Adria: Boljše združevanje letov kot odpovedi

Kot so za naš portal pojasnili pri podjetju, sta bila leta za München in Dunaj združena zaradi operativnih in tehničnih razlogov. »Razumemo, da z združevanjem poletov potnikom podaljšamo njihov čas potovanja, vendar menimo, da je to še vedno bolj optimalna rešitev, kot pa da en ali oba leta odpovemo,« pravijo pri Adrii.


Pri Adrii poudarjajo, da so vse potnike, ki so jim posredovali kontaktne podatke, o spremembi obvestili. A novinar Dela, ki je bil tudi sam med nesrečnimi potniki, trdi drugače. »Namesto da bi potniki že prej vedeli za zaplet, so šele na Brniku spoznali, da za mnoge na letalu ne bo prostora. S pravimi informacijami bi si namreč nadomesti let lahko našli preko letališč v soseščini (Zagreb, Benetke, Celovec, Dunaj …) in prihranili precej časa in živcev.«

Oškodovani potniki lahko zahtevajo odškodnino ali vračilo kupnine

Potniki, ki zaradi prezasedenosti letala niso mogli poleteti – teh je bilo danes po navedbah družbe 22 –, so upravičeni do odškodnine v skladu z uredbo 261/2004 (višina odškodnine znaša od 125 do 600 evrov, odvisno od dolžine poti), do preusmerjene poti potovanja in oskrbe, če se odločijo odstopiti od samega potovanja, pa še do vračila celotne kupnine neizkoriščenega dela vozovnice, zagotavljajo pri Adrii.
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije