TURNIR

88-letna veterana za naslov

Navdušenci v ŠD Tivoli pripravljajo veteranski teniški turnir.
Fotografija: Lani sta se za naslov merila tudi Maja Matevžič in Goran Križnar. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Lani sta se za naslov merila tudi Maja Matevžič in Goran Križnar. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Slovenija doživlja teniški preporod. Pravkar se je končal odmeven turnir v Portorožu, prvič po 14 letih so se letos med najboljšo stoterico znašle tudi tri slovenske članske igralke; Tamara Zidanšek je 74., Polona Hercog 75., Dalila Jakupovič pa 94. Teniški veter v svoja jadra lovijo tudi navdušenci iz Ljubljane, zbrani v Športnem društvu Tivoli, ki od danes do sobote, če bo treba, pa tudi nedelje, gostijo drugi mednarodni veteranski ITF teniški turnir Tivoli Open 2018. Igralo se bo na igriščih v parku Tivoli. Če bo nagajal dež, imajo rezervirane terene na Dolgem mostu, da do konca tedna spravijo turnir pod streho.

Štefan Seme in ekipa se trudita, da bi turnir preživel. FOTO: Marko Feist
Štefan Seme in ekipa se trudita, da bi turnir preživel. FOTO: Marko Feist

»Več kot 100 jih bo igralo,« pove svojčas hokejski as Štefan Seme, ki je z ekipo včeraj popoldne opravil žreb tekmovanja. Zdaj je že jasno, več kot 100 rekreativk in rekreativcev (lahko se zgodi, da dodajo še kakega, zanimanje je veliko) je letos vzelo pot pod noge in prišlo v Slovenijo, čeprav je turnir ostal na stopnji 5, kar je dejansko najnižje na tekmovalni lestvici. »Lanski vtisi so izjemni, vsi so hvalili organizacijo in tekmovalni sklad. Žal pa Mednarodna teniška zveza pripravlja nova pravila napredovanja, zato so vsi veteranski turnirji ostali na tisti stopnji, na kateri so bili. To nas ni ustavilo, še naprej se bomo trudili, da igralkam in igralcem zagotovimo optimalne razmere za tekmovanje,« pojasni Starc. Tako to ni bila ovira za partnerje turnirja. Vsi po vrsti se veselijo, da bodo na delu videli igralke in igralce v 12 starostnih kategorijah. Zgodba zase je zagotovo najžlahtnejši razred, v katerem bodo loparje prekrižali igralci, starejši od 85 let.


Iz Avstralije prihaja 88-letni Ale Adregan, slovenske barve bodo zastopali tudi 88-letni Franc Bahar ter 86-letna Peter Šuhelj in Tone Prosenc. »To so pravi junaki, ki si zaslužijo, da jih pridete pogledat in podpret v Športni park Tivoli,« je jasen Seme. Bojan Matevžić iz organizatorske trojke pa spomni, da so si želeli, da bi bil turnir v kakem drugem časovnem obdobju, a to ni mogoče. Ljubljani je uspelo priti na koledar, postala je dobro izhodišče za tekmovalke in tekmovalce, za katere so tekme tukaj dober trening pred odmevnimi in močnejšimi preizkušnjami na Hrvaškem in Madžarskem. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije