DOBRODELNO

42 maratonov v 42 dneh

42-letni Bogomir Dolenc zbira denar za male viteze. Lani je pretekel 10 maratonov v 10 dneh.
Fotografija: Nastopil je tudi na športni prireditvi Razpnimo jadra v Žalcu, kjer bo svoj maraton tekel v petek, 14. septembra. FOTO: Darko Naraglav
Odpri galerijo
Nastopil je tudi na športni prireditvi Razpnimo jadra v Žalcu, kjer bo svoj maraton tekel v petek, 14. septembra. FOTO: Darko Naraglav

VELENJE – Približuje se začetek veličastnega športno-dobrodelnega podviga tekača Bogomirja Dolenca iz Velenja, ki bo v 42 dneh pretekel 42 maratonov. Ta izjemni projekt, katerega glavni namen je zbiranje denarja za ustanovo Mali vitez in male bolne junake, bo potekal med 25. avgustom in 5. oktobrom. Vključenih bo veliko občin, športnih društev, ustanov in posameznikov. »Lokacije bodo atletski stadioni, mestni parki, mestna središča, na nekaterih se vključimo na znane organizirane tekaške prireditve, kot sta na primer Konjiški maraton in Bovec maraton,« je pojasnil Dolenc. Podpirajo ga vse večje športne organizacije: Športna unija Slovenije, Atletska zveza Slovenije in Olimpijski komite Slovenje. Ambasadorka projekta je varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, častni pokrovitelj pa predsednik države Borut Pahor.
Velenjčan je vajen skrajnih naporov. FOTO: Darko Naraglav
Velenjčan je vajen skrajnih naporov. FOTO: Darko Naraglav

Ustanova Mali vitez združuje ljudi, ki so kot otroci zboleli za rakom in jim je zdravljenje pustilo posledice, bodisi telesne bodisi duševne. V Sloveniji jih je približno tisoč. Z zbranim denarjem bo ustanova lahko uveljavljala programe zdravstvene in terapevtske pomoči ter organizirala rehabilitacije za male viteze. S sredstvi jim bodo pomagali pri nakupu tehničnih pripomočkov. Denarna sredstva se zbirajo z donacijami podjetij in organizacij, prek SMS-donacij 1919 VITEZ ali VITEZ5 (do 31. decembra 2018) ter prispevki udeležencev na dnevnih tekaških dogodkih (od 25. avgusta do 5. oktobra).

Bogomirja Dolenca podpirajo tudi športne organizacije. FOTO: Darko Naraglav
Bogomirja Dolenca podpirajo tudi športne organizacije. FOTO: Darko Naraglav

Bogomir Dolenc se redno udeležuje tekaških prireditev, za njim je tudi že več projektov, med temi so dobrodelni Pikin ultra tek, ki so ga prvič izpeljali leta 2014 v okviru Pikinega festivala, na njem je v 24 urah pretekel 165 km. Leta 2016 je v 16 urah pretekel razdaljo od Trsta do Poreča, lani pa je odtekel 10 dobrodelnih maratonov v 10 dneh, kar je bilo hkrati trening in preizkus vzdržljivosti za letošnji podvig. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije