MALOMARNOST

Drugi tir: pri izbiri izvajalca spregledali očitno nepravilnost

Objavljeno 18. julij 2019 21.31 | Posodobljeno 18. julij 2019 21.51 | Piše: STA, T. K.

Niso opazili napake v izračunu, ki je vplival na končno najnižjo ponujeno ceno izbranega izvajalca.

FOTO: Leon Vidic, Delo
LJUBLJANA – Družba 2TDK se je pred slabim tednom dni odločila razveljaviti odločitev o izboru izvajalca objektov za prečkanje doline Glinščice pri izgradnji drugega tira Divača–Koper. Za izvajalca je izbrala konzorcij podjetij Markomark Nival, Nival Invest in Ekorel, zdaj pa bo vse prispele ponudbe na razpis znova pregledala in ocenila.

Na razpis so prispele tri ponudbe. Poleg omenjenega konzorcija družb, ki je dela ocenil na nekaj manj kot osem milijonov evrov, sta jo oddali še Kolektor CGP skupaj z družbama Riko in Pomgrad (13,5 milijona evrov) ter podjetje Godina (14,3 milijona evrov).

Potem ko je družba 2TDK 20. junija sporočila, da so za izvajalca izbrali najugodnejšega ponudnika, je prejšnji teden svojo odločitev razveljavila. V družbi so, kot je zapisano v objavi na portalu javnih naročil, po sprejetju odločitve o oddaji javnega naročila in pred njeno pravnomočnostjo ugotovili, da faza pregleda in ocenjevanja ponudb ni bila ustrezno opravljena.

Kot poroča portal 24ur, naj bi bila kriva napaka v Excelovi tabeli. Po njihovih informacijah tega v družbi niso opazili, dokler jih na napako ni opozoril Kolektor. Ponudbe bodo še enkrat pregledali in ocenili, po ponovnem pregledu pa izdali novo odločitev o oddaji javnega naročila.
Deli s prijatelji