Vse več primerov koronavirusa v Sloveniji: prvi v slovenski Istri, trije v Metliki

Pri 31-letni Lucijčanki je bila sinoči potrjena okužba s koronavirusom, neuradno pa tri nove tudi v Metliki.
Fotografija: FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
FOTO: Pixabay

V Sloveniji je vse več primerov okužbe z novim koronavirusom. Lucijčanka je za Primorske novice povedala, da je po sobotni potrditvi okužbe v izolaciji na ljubljanski infekcijski kliniki.

»V sredo sem se z avtom odpravila na pot domov. Nikjer se nisem ustavila, vozila sem vso pot od Švice do Lucije. Z nikomer nisem imela stikov,« je dejala za Primorske novice ter dodala, da je bila ob vrnitvi v samoizolaciji doma, kjer živi sama. Svojci so ji prinesli hrano, a še to so pustili pred vrati. Nadaljnja poizvedovanja pri pristojnih o možnosti, da bi opravila test, so bila še naprej brez jasnih odgovorov, kaj naj stori. Tako se je sama z avtom odpravila do izolske urgence.

»Počakala sem pred prostorom, kjer opravljajo teste, z nikomer nisem bila v stiku. Takoj so mi nadeli tudi masko in mi vzeli bris ter me poslali domov. Niti parkirnega listka nisem šla sama plačat v notranjost bolnišnice, kjer je avtomat,« zatrjuje. Zvečer okrog 20. ure so ji sporočili, da je test pozitiven in naj se pripravi, saj jo bodo z rešilcem odpeljali na infekcijsko kliniko.


Skupno 16 primerov

Kot poroča portal 24ur, so po njihovih zanesljivih informacijah v Sloveniji potrdili še tri nove primere okužbe s koronavirusom. Gre za reševalca, ki je bil v stiku z okuženim zdravnikom, ter dve medicinski sestri iz ZD Metlika. 
 

Preberite še:

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije