SPREMEMBA

Če tega niste storili, vam grozi kazen do tisoč evrov

Ste poskrbeli za svoje jeklene konjičke?
Fotografija: Policisti bodo ob svojem rednem delu pri nadzoru cestnega prometa preverjali tudi opremljenost vozil s predpisano zimsko opremo. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Policisti bodo ob svojem rednem delu pri nadzoru cestnega prometa preverjali tudi opremljenost vozil s predpisano zimsko opremo. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Danes je zadnji dan, ko je treba poskrbeti za zimsko »obutev« na jeklenih konjičkih. Pristojni in policija opozarjajo, da je treba preveriti, ali je vozilo tehnično brezhibno in ali ima predpisano zimsko opremo, ki je za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu obvezna od 15. novembra do 15. marca naslednje leto pa tudi v zimskih razmerah.

Čeprav v teh dneh (še) ne sneži, pa je za vožnjo nevarna že obstoječa kombinacija megle, dežja in nizkih temperatur, zaradi katere lahko površina cestišča hitro zaledeni, opozarja policija.

Poskrbite tudi za normalno vidljivost

Pred vožnjo je treba dobro očistiti vsa stekla na vozilu, saj je vožnja z zaledenelimi ali zarošenimi stekli nevarna. Prav tako je treba zagotoviti, da se z vozila ne bodo raztresali sneg, led, voda in druge snovi.

Poleg tega pa morajo imeti vozila zimsko opremo tedaj, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo (ledna deska) ali poledenelo (poledica).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije