ODDAJA VLOGE ALI PA AVTOMATSKO

Čakajoč na pomoč vlade: poglejte, kdaj bodo na TRR posamezni dodatki

S sedmim protikoronskim paketom še nekaj solidarnostne pomoči za različne skupine.
Fotografija: Na račune državljanov bodo nakazila izvedena v različnem časovnem obodbju. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Na račune državljanov bodo nakazila izvedena v različnem časovnem obodbju. FOTO: Leon Vidic/Delo

Ker epidemija traja že več mesecev in so mnogi bili primorani obstati v življenju, ostali brez dela ali doma zaradi šolanja ali varstva otrok, je vlada v decembrskem petem protikoronskem paketu sprejela še nekaj za pomoč Slovencem in Slovenkam. Gre za solidarnostno pomoč, in kot radi rečemo v naši državi, podarjenemu konju se ne gleda v zobe. Tako kot je bilo veliko polemik, ko je vlada državljanom »podarila« turistične bone, se zdaj znova oglašajo mnogi, češ da je to bore malo proti temu, kar bi državljani potrebovali.
 
A vseeno, nekaj pač je. Preverite, kdaj bodo določeni dodatki na vašem računu (za nekatere je bilo treba oddati obrazec, za druge ne).

PKP 7 predvideva 50 evrov solidarnostnega dodatka za vsakega otroka. Prejme ga eden od staršev oziroma rejnik otroka do starosti 18 let s stalnim ali z začasnim prebivališčem v Sloveniji, ki dejansko živi v Sloveniji. Staršem, ki prejemajo otroški dodatek, za to ni treba storiti nič, tisti, ki ga ne, pa morajo za vsakega otroka izpolniti posebno vlogo na edavkih. Oddati jo je treba do 31. januarja. Staršem, ki prejemajo otroški dodatek, in rejnikom otrok, starih do 18 let, bo dodatek izplačan do konca meseca, pri ostalih pa bo izplačilo odvisno od časa oddaje vloge.


150 evrov za študente

Od 14. januarja je na portalu euprava na voljo vloga za solidarnostni dodatek v višini 150 evrov, ki ga za študente predvideva sedmi protikoronski paket. Oddajo jo lahko do konca januarja, potem to ne bo več mogoče. 
 


Skoraj tri milijarde za pomoč ljudem in gospodarstvu

Poleg teh ukrepov za prebivalstvo je vlada uvedla še mnoge za gospodarstvo. Neposredno je od lanske pomladi do konca leta 2020 imela država z dodatnimi stroški zaradi epidemije ter ukrepi za blažitev njenih posledic v gospodarstvu in med državljani za 2,4 milijarde evrov izdatkov. Skupaj z danimi poroštvi in posojili ter odlogi plačil kreditnih obveznosti se ta znesek povzpne na 2,9 milijarde evrov, je pred dnevi navedel fiskalni svet.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije