VSAK DAN DRUGAČE

Burno dogajanje v središču Ljubljane: spet brez hrane in pijače

Inšpektorji so zapečatili stojnice.
Fotografija: Včeraj so stojnice odprli, a so jih danes morali spet zapreti. Gostinci so razočarani. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Včeraj so stojnice odprli, a so jih danes morali spet zapreti. Gostinci so razočarani. FOTO: Blaž Samec, Delo

Po včerajšnji napovedi župana Zorana Jankovića, da bodo na Pogačarjevem trgu spet odprli stojnice s hrano in pijačo, je završalo. Po poročanju TV Slovenija so inšpektorji pozno popoldne zapečatili stojnice, potem ko so jih včeraj odprli. 

Inšpektorju Finančne uprave RS (Furs) so po poročanju medija zahtevali takojšnje zaprtje hišic. Neuradno zaradi kršenja vladnega odloka. 

Okoli 18. ure so jih obiskali inšpektorji Fursa in zahtevali takojšne zaprtje hišic. Gre za kršenje vladnega odloka, ki na prazničnih sejmih prepoveduje ponujanje hrane in pijače, z izjemo pečenega kostanja.

image_alt
Logarjeva ne razume Jankovića in mu postavlja tole vprašanje

Janković je včeraj stojnice odprl, saj da gre na Pogačarjevem trgu za redno tržnično ponudbo in ne sejemsko, zato je prepričan, da gostinci ne kršijo vladnega odloka. 

image_alt
Preobrat za gostince v Ljubljani: to je sporočil direktor tržnice

Inšpektorji menijo, da ne gre za izjemo. Prav tako tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je dejal, da je v odlokih jasno opredeljeno, kaj se sme in kaj ne, ter da ne smemo iskati »ovinkov in lukenj«.

Vodja strokovne skupine za covid 19 Mateja Logar, podpornica vladnega odloka, je za TV Slovenija še dejala: »Nekateri mislijo, da morajo imeti zadnjo besedo.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije