ODMEVI IZ TUJINE

Britanci o Šarcu: Oponašaj, dokler ti ne uspe

Med politiki, ki jih je oponašal slovenski mandatar, je tudi Janša, piše britanski medij.
Fotografija: Nekoč imitator politikov, danes eden izmed politikov. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Nekoč imitator politikov, danes eden izmed politikov. FOTO: Jure Eržen, Delo

LONDON, LJUBLJANA – Komik Marjan Šarec je nekoč igral slovenskega premierja v satirični komediji, sedaj pa bo postal predsednik vlade, o novoizvoljenem mandatarju piše britanski Sky News, kjer dodajajo, da se je v politiko podal potem, ko je opustil kariero oponašanja politikov.
 
Šarec, vodja levosredinske stranke LMŠ, je v svojem nagovoru govoril v resnem, proevropskem tonu, a je šel po nekonvencionalni poti, da je postal najmlajši slovenski premier. Svojo kariero je začel kot igralec in komik, ki je satirično oponašal slovenske in tuje politike. Med njimi je nekdanji premier Janez Janša, ki ga je Šarec zasmehoval zaradi njegovega značilnega govora in slabe angleščine, pišejo Britanci v članku z naslovom Oponašaj, dokler ti ne uspe.

Britanci povzemajo Šarčevo pot od komika do presenetljive zmage v tekmi za župana Kamnika in do večjih ambicij, ki jih je pokazal, ko je lani kandidiral za predsednika države, nato pa je bila stranka LMŠ na parlamentarnih volitvah 3. junija letos druga po številu prejetih glasov.
 
Mandatar je Šarec postal s podporo levosredinskih strank, ki so se združile proti Janši. Omenjajo še, da Šarec zavrača dvome o trdnosti svoje vlade, češ da bodo štela dejanja, ne besede.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije